středa 6. února 2013

RECENZE: Ziaja kakaové máslo krém

Dlouho jsem toužila po tělovém másle z kakaové řady Ziaja, až moje přání vyslyšel Ježíšek a nadělil mi vánoční balíček. Ten obsahoval tělové máslo, sprchový gel a krém. Právě krému budě věnovaná dnešní recenze.



Musím dopředu říct, že krém považuji za nejslabší článek celého tria. Je to částečně dáno mojí všeobecnou nechutí k hutným krémům. Tento opravdu hutný je, takový ten klasický mastný bílý krém, který se těžko roztírá a po rozetření nechává na pokožce mastný film. Je určen na normální až suchou pokožku, moje normální až smíšená ho snese jen na noc. Na pleti mi tyto hutné krémy příjemné nejsou, připadám si po jejich nanesení jako koblížek právě vytažený z oleje. Před spaním mi to ale tolik nevadí a musím říct, že po ránu mám pak pleť takovou svěží, vláčnou a zdravě zbarvenou.



Vůně každého výrobku z kakaové řady je trošku jiná. Vůně krému se vymyká asi nejvíce. Kdybych nevěděla, že má vonět po kakau, sama bych to neuhodla. Manžel říká, že voní po karamelovém pudingu. Já cítím trochu vanilky, celkově bych vůni přirovnala k dánským máslovým sušenkám. Možná i trocha té kakaové vůně by se tam někde našla. Krém voní moc příjemně.

Konzistenci emulze bych odhadovala na vodu v oleji. Je hutná, mastnější, pomalu se vstřebává. Krém se proto hodí pro suchý typ pleti a jako ochrana proti mrazu v zimě. Pod make-up bych ho moc nedoporučovala, nezkoušela jsem to sice, ale myslím, že by na něj make-up špatně chytal.

Co se týče hydratace, krém nijak nevybočuje z průměru.

Na závěr popis výrobce:

Vyživující krém pro pokožku normální a suchou.
Aktivní látky:
- vitamín E
- kakaové máslo
Působení:
- dodává pokožce hodnotné živiny
- regeneruje, vyživuje a chrání svrchní vrstvu pokožky
- hydratuje a zabraňuje nadměrné ztrátě vody
- zklidňuje podráždění
Efekt:
- pravidelné používání dodává pokožce krásný vzhled a výrazně zlepšuje její barvu.


Shrnutí plusů a mínusů:
+ vůně příjemná a dlouhotrvající+ vzhled pleti po probuzení (když byl krém nanesen před spaním)- hutná konzistence, voda v oleji
- pomalé vstřebávání
- zanechává mastný film na pokožce

Cena: 60 Kč (koupit lze na ruzova10.cz), dárkové balení s tělovým máslem a sprchovým gelem stojí 209 Kč
Množství: 50 ml
Hodnocení: 5/10
Komentář k hodnocení: Krém bude určitě výborně sloužit těm, které mají pleť normální až suchou. Mojí smíšené a problematické nevyhovuje. 
Koupím znovu: Ne

6 komentářů:

  1. Túto značku som vždy chcela skúsiť len nemám dobré reakcie na väčšinu výrobkov hocijakých značiek, ale viem si predstaviť tú úžasnú vôňu! Pekná recenzia.:-)

    http://someonedifferent-denise.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Reaguji na Tvůj komentář u mě - než něco napíšeš, přečti si prosím celou recenzi a nemysli si, že když jsem produkt dostala zadarmo, musí být nutně naprosto skvělý. Jen Ti radím aby sis nekupovala něco co Ti nebude vyhovovat protože z Tvého komentáře je jasné, že jsi nepřečetla ani úvod mého článku. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala k Tobě - Četla jsem samozřejmě celý článek. Balzámy zanechávající bílou stopu mi ani trochu nevadí, momentálně u balzámů hledám spíš příjemnou vůni. Rozhodně mu dám šanci, protože pokud je alespoň z poloviny tak příjemný jako kakaový, bude mi určitě vyhovovat.

      Vymazat
  3. mala som tento sprchový gel - bol super :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá recenze! Krém jsem měla a pravidelně používala, ale taky jsem byla ráda, když jsem ho vypotřebovala. ;-) Je fajn, ale podruhé bych si ho už nekoupila.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  5. Já zatim nic od Ziaji nemám a zatím mě nic nezaujalo. Ale pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat