čtvrtek 21. února 2013

RECENZE: Carmex Strawberry Lip Balm

Všechny vás zdravím! :-)

Na mnoha blozích jsem četla o zázraku jménem Carmex. Má se jednat o léčivý a vysoce výživný balzám na rty. Prý je vhodný pro osoby s výrazně vysušenými, praskajícími, svraštělými rty. Nepamatuji se přesně, ale myslím, že jsem někde dokonce četla, že má mít léčivé účinky. Ano, vlastně se to píše rovnou na tubě - balzám má zklidňovat a léčit.
Všechny tyhle ódy mě přiměly si balzám koupit. Teď jsem ráda, že jsem za něj dala jen necelé dva dolary.

 

Co se píše na obale
Carmex jahodový balzám na rty. Zvlhčovač rtů s ochranným faktorem (SPF 15). Zklidňuje a léčí.
Volně aplikujte na postižená místa. Varování: Používejte pouze podle pokynů. Všechna léčiva uchovávejte mimo dosah dětí.

  • Pouze pro vnější použití.
  • Zamezte kontaktu s očima.
  • Při výskytu vyrážky nebo podráždění přerušte užívání a kontaktujte lékaře.
  • Aplikujte rovnoměrně tak často, jak bude potřeba, před vystavením se slunci, větru, chladu.
  • Znovu naneste po plavání.
  • Použití u dětí mladších šesti měsíců konzultujte s lékařem.

Balení
Klasické sroubovací balení, ve kterých se podobné balzámy prodávají. Trochu mě mrzí, že působí poněkud fórově. Vlastně je to průhledný kontejnerek, který můžete koupit prázdný od čínských prodejců na ebay, polepený Carmex nálepkou, která se odchlipuje. Dovedu si představit, že bych něco takového vyráběla doma v obýváku, a to ve mě příliš nadšení nevyvolává. Ale co už, čert vem obal.

Konzistence, účinky
Je patrná už z fotky, taková ta klasická patlavá vazelínovitá. Na rtech se rozpouští, takže na balzám nemusíte ani moc tlačit a budete ho mít na puse až až. Po nanesení balzámu máte rty tedy dost upatlané, zdálo by se, že hydratované. Spíš mi připadá, že pokud ve rtech máte vláhu, balzám ji tam udrží. Pokud je ale máte suché, Carmex s nimi nic moc nezmůže. Neříkám, že je trochu nezvlhčí, ale není to žádný zázrak a efekt rozhodně nevydrží moc dlouho. Pokud chcete opravdový lék, vyzkoušejte Kosmín (recenze taky bude).

Vůně
Balzám voní po jahodách a trochu i po mentolu. Po mentolu opravdu jen minimálně, méně než žvýkačky, protože kdyby voněl o trochu víc, dělalo by se mi z něj zle. Jsem strašně citlivá na mátu/mentol, nemůžu ji ani cítit a je mi hned špatně. Obsah mentolu ale znát je, po natření rtů cítíte jemné štipkání, brnění, které je příjemné.

Složení
OCTINOXATE 6,4%, OXYBENZONE 5,4%, PETROLATUM, LANOLIN, MEADOWFOAM SEED OIL, CAMPHOR, PHENOL, MENTHOL, SALICYLIC ACID IN A MIXTURE OF WAXES AND FLAVOR

Shrnutí plusů a mínusů:
+ cena
+ velikostně se vejde i do kapsy
ochranný faktor 15
hutná vazelínovitá konzistence
balení
neléčí a hydratuje průměrně
- pro mě obsah mentolu



Cena: cca 1,5 USD (koupit lze na ebay)
Množství: 0,15 oz. (tj. cca 4,25 g)
Hodnocení: 3/10
Komentář k hodnocení: Průměrný upatlaný balzám, který bohužel neléčí, průměrně hydratuje a obsahuje mentol. Nedostává svým závazkům a neodpovídá ani zdaleka mým očekáváním. Pro mě zklamání.

Koupím znovu: Ne

7 komentářů:

  1. Tak já mám sice originál verzi, ale funguje na mě bezvadně...

    OdpovědětVymazat
  2. tento balzam vidím prvý krát :D

    OdpovědětVymazat
  3. A to som rozmýšľala nad kúpou. A nie je možné že máš nejaký fake za 1,5 usd? Lebo na asos som ho videla myslím okolo 4 libry

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možné to je, ale nemám chuť zkoušet si ho kupovat znovu. :-)

      Vymazat
  4. Já stále toužím po tom v té tubičce :D.

    OdpovědětVymazat
  5. já mám originál v tubičce z kamenného obchodu a ten skutečně plní všechno, co slibuje. objednala jsem si přesně tento na e-bay a mám stejné pocity jako ty :-) tak nevím, buď to není originál nebo má jiné složení než ta klasika

    OdpovědětVymazat
  6. carmex toužím taky vyzkoušet, tak doufám, že nebudu zklamaná :)

    OdpovědětVymazat