úterý 1. ledna 2013

RECENZE: Dr. Jart+ Silver Label Rejuvenating BB cream


Jelikož jsem nedávno představila svou kolekci BB creamů a jedna z vás si vyžádala recenzi na Dr. Jart+ Silver Label, pustím se dnes právě do ní.



BB creamy od korejské značky Dr. Jart jsou považovány za jedny z nejkvalitnějších a i na beauty blozích se na ně objevují vesměs kladné a nadšené recenze. Já se k nim přidám (i když si budete moci přečíst ještě jednu nadšenější).

Dr. Jart nabízí krémy pro široké spektrum cílových uživatelů:

  • Black Label (Nourishing)
  • Blue Label (Hydrafull)
  • Pink Label (Shimmering)
  • Silver Label (Rejuvenating) - recenzovaný
  • Gold Label (Premium)

Co krém slibuje a co splňuje?
  • vysoké krytí To splňuje na jedničku.Jeden z nejvíce krycích BB creamů, které mám (o první příčku se dělí s Lioele Triple the Solution). Plně kryje už v první vrstvě, přitom na pleti nevypadá jako maska. Trochu ale zvýrazňuje suchá místa na pleti, pokud nějaká máte.
  • matný finish Splňuje. Rozhodně má ze všech mých BB nejmatnější efekt na pleti. Prý má v sobě obsažen jemný pudr. Na můj vkus matuje až moc. Doby, kdy moje pleť byla jen mastná, jsou už pryč. Teď je spíše smíšená a takto vysoké matování nepotřebuje. Pro mastnou pleť je ale tohle asi to nejlepší BB, po celém dni se nebudete lesknout.
  • dlouhodobá výdrž Opět splňuje. Ani po 8 hodinách v práci netvoří na pleti mapy.
  • hypoalergenní Asi ano. Při prvním použití skoro jakéhokoliv nového produktu mi vyskáče spousta pupínků, při dalších použitích už se to neděje. U Jarta mi napoprvé pupínky taky vyskákaly. Ale jak říkám, není to asi jeho vina. :-) Znovu se to už nestalo.
  • hydratace Nijak výrazná, rozhodně bych ji nezmiňovala jako jeden z hlavních efektů použití BB creamu.
  • redukci pigmentových skvrn, aka bělení S redukcí pigmentových skvrn tak spokojená nejsem. Jiné BB creamy dokáží sjednotit tón pleti takovým způsobem, že efekt je patrný i po odlíčení. Po odlíčení Jartu mám fleky stejně příšerné jako před nalíčením.
  • prozáření pleti Předností většiny BB podle mě je právě to, že pleť prozáří a dodají ji takový "živý" vzhled. To bohužel Jart nedělá. Podle mě ale asi ani nemůže skvěle matovat a zároveň pleť prozářit.
Odstíny
Pouze jeden, který je vhodný pro bledule.

Balení
V prodeji je s obsahem 50 ml produktu. Jedná se o klasickou tubu s odklápěcím víčkem. Obal vypadá luxusně, je celý stříbrný a lesklý, takový elegantní. Nevýhoda je, že se rychle upatlá.

Vůně
Taková nijaká. Asi není parfémovaný, což mě osobně trochu vadí. Raději mám vůni parfému, než pach obsažených ingrediencí.

Typ pleti
Krém je vhodný pro mastnou pleť s akné, jizvičkami a jinými nedokonalostmi. Smíšená a normální pleť ho také snese, na suchou nedoporučuji.

Krytí a výsledný vzhled pleti
Krém vysoce kryje a krásně sjednocuje tón pleti, není potřeba použít korektor ani pudr. Pokud ale nechcete vypadat jako chcíplotina, použijte rozjasňovač. Krém tolik matuje, že mi po jeho použití pleť připadá jako bez života.

Kde jsem koupila?
Na eBay.

Shrnutí plusů a mínusů:
+ vysoké krytí už v první vrstvě
+ dlouhá výdrž, netvoří mapy
+ výrazný matující efekt
+ krásné balení
ochranný faktor SPF35/PA++
+ nezhoršuje akné
- pleť není prozářená
- sjednocení tónu pleti není dlouhodobé, nepřežije odlíčení
- pouze jeden odstín
- nevoní
- cena

Cena: cca 23 USD (koupeno na eBay)
Množství: 50ml 
Hodnocení: 9/10
Komentář k hodnocení: Matujcí BB s perfektním krytím, které ale pleť nerozzáří.
Koupím znovu: Ano.

1 komentář:

  1. Ahoj, hezky zpracovaná recenze. Už se těším na Lioele :) Karol

    OdpovědětVymazat