středa 9. ledna 2013

RECENZE: Lactacyd Femina emulze pro intimní hygienu

Dnešní recenze se bude týkat jednoho z mých nejoblíbenějších produktů. Je jím emulze pro intimní hygienu Lactycyd Femina. Tento produkt je mojí stálicí už několik let. Zatímco přípravky v jiných kategoriích většinou střídám jako ponožky s vidinou, že jednou najdu ten pravý a dokonalý, v oblasti intimní hygieny už jsem našla.

200 ml balení bez pumpičky

Existuje několik produktových řad Lactacydu:

  • Lactacyd Femina - základní řada pro ženy ve věku 19 - 49 let (z této řady pochází recenzovaná emulze)
  • Lactacyd Girl - pro dospívající dívky ve věku 10 - 18 let
  • Lactacyd Femina Plus - pro nastávající a čerstvé maminky, ženy po menopauze a ženy trpící infekcemi v intimních oblastech
  • Lactacyd Ocean - pro všechny věkové kategorie žen, obsahuje antibakteriální složku pro udržení svěžesti při sportu a v teplém počasí

Produkty Lactacyd jsou doporučovány Českou gynekologickou a porodnickou společností jako jediné výrobky svého druhu v ČR.

Jak už bylo řečeno, recenzovaná emulze je z řady Lactacyd Femina. Prodává se ve formě 200 ml balení s klasickým sprcháčovým dávkvačem nebo pumpičkou. Občas seženete i balení 400 ml za zvýhodněnou cenu.
Lactacyd Femina se prodává také ve formě vlhčených ubrousků a mycí pěny.

Emulze Lactacyd Femina obsahuje kyselinu mléčnou, která je přirozeně produkovaná lidským tělem a pomáhá udržovat přirozené pH intimních partií (ph 5,2). Neobsahuje mýdlo, alkohol, nedráždí sliznice a pomáhá předcházet infekcím. Je vhodná pro každodenní dlouhodobé používání. Já osobně ji používám už několik let (téměř) každý den, jsem absolutně spokojená a neměnila bych.

Parfemace této emulze je jemná, ale dost intenzivní. To vůbec není na škodu, protože parfémová složka nijak nedráždí a vůně je natolik svěží, že provoní opravdu nadlouho veškeré partie, na které je použita (ano, někdy ji používám na celé tělo :-) ). Připomíná mi jedno mýdlo, které jsem kdysi jako malá holka koupila mamce k narozeninám a doteď si pamatuju tu úchvatnou vůni. Trochu paradox, když mýdlo není vůbec obsaženo.


Shrnutí plusů a mínusů:
+ DOKONALÁ vůně 
+ výborná prevence infekcí
+ příjemná mléčná konzistence
+ a ještě jednou ta famózní vůně :-)
Mínusy žádné.


Cena: cca 100 Kč (koupit lze v drogeriích a lékárnách), zvýhodněné balení 400 ml jsem minule koupila za 120 Kč
Množství: 200 ml
Hodnocení: 10/10
Komentář k hodnocení: Moje naprostá stálice, kterou nikdy nevyměním!
Koupím znovu: ANO! Znovu a znovu a znovu.

3 komentáře:

  1. Lactacyd mám moc ráda, kupuju ho pořád dokola a přesně jak říkáš - stálice, kterou nikdy nevyměním. Skvělá recenze.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, ten máme doma taky, příjemně voní a a ta prevence infekcí fakt zabírá :) Stejně jako ty ho kupujeme pořád dokola :) ted měli v tetě dokonce i maxi balení :)

    OdpovědětVymazat
  3. jednoznačne najlepší svojho druhu, žiadne vylepšenia, ani novinky, jednoducho klasika oranžovo-modrá - na jednotku!

    OdpovědětVymazat