pátek 1. listopadu 2013

DO KOŠE: Říjen 2013 - část 1

Zapojila jsem se do říjnové výzvy a rozhodla se v říjnu nenakupovat žádnou kosmetiku a oblečení. Musím se pochlubit, vydržela jsem! Pochopitelně jsem ale neměla moc náladu přispívat na blog. Polovinu měsíce jsem trpěla frustrací ze zákazu nakupování. Jako naschvál všude vylézaly nabídky slev na moje oblíbené kosmetické a módní značky... Druhou polovinu měsíce jsem upadla do apatie. Říkala jsem si, že nenakupovat takové množství věcí je vlastně správné a osvobozující, ale na druhou stranu se mi zásoby začaly tenčit a já toužila po chvíli, až je zase budu moci doplnit.
Teď už máme listopad a já se chystám poprvé do drogerie. Držte palce, ať se udržím a nakoupím jen potřebné. :-)

Teď už ale k rubrice. Musím ji rozdělit na více dílů, protože spotřebovaných věcí bylo za říjen mnoho. Začneme pečující kosmetikou.


1. Balea Brazil Mango sprchový gel (39 Kč)
Zpočátku mi voněl, ale postupem času mi začal vadit. Na kůži zanechával takový "zelený" smrad, nevím úplně, jak to popsat. To samé tělové mléko, to bylo snad ještě horší a navíc lepilo. 
Sice to byla limitka, ale za mě už ne, nekoupila bych si ho znovu.

2. Balea Pfirsich & Nektarinenduft tekuté mýdlo (? Kč)
Jiná než Balea mýdla už doma nepoužíváme. Tohle broskvovo-nektarinkové patří mezi naše oblíbené. Tento měsíc jsme spotřebovali další náhradní balení.
Ano, koupím znovu.

3. Balea Mango + Aloe Vera šampon na suché vlasy (? Kč)
Šampon jsem koupila do party dalším mangovým výrobkům. Nesmrdělo tak moc, spíše jsem z něj cítila aloe. Nevyhovoval ale mému typu vlasů, takže už si ho znovu nekoupím.

4. Balea Brazil Mango tělové mléko (39 Kč)
Viz bod 1.


5. Dermacol Aroma Ritual Black Cherry sprchový gel (99 Kč i s mlékem)
Koupila jsem na e-shopu Dermacolu ve zvýhodněné sadě spolu s tělovým mlékem (další bod). Vůně naprosto úžasná, výrazná, na těle držela i po osprchování. Efekt na psychiku byl dost podobný mým oblíbeným Tetesept gelům, osvěžilo to mysl, zlepšílo náladu. :-)
Koupím určitě znovu. 

6. Dermacol Aroma Ritual Black Cherry tělové mléko (99 Kč i se sprcháčem)
Viz bod 5. Konzistencí ale spíš preferuji másla. Dermacole, prodej tuhle vůni The Body Shopu a budu maximálně spokojená.

7. Kneipp Kakao sprchový gel (149 Kč)
Pokud máte rádi Nutellu a nevadí vám vypláznout tolik peněz za sprcháč, potom si určitě kupte tento. K němu můžete pořídit ještě výrazněji vonící pěnu do koupele, který ve vaně vypadá, jako byste to nevydrželi na záchod. Já už další nekoupím.

8. Balea Summer Glam tělové mléko (39 Kč)
Na blogu je samostatná recenze. Velmi pravděpodobně koupím znovu příští léto.


9. Linteo Baby vlhčené ubrousky (29 Kč)
Tyhle ubrousky byly cenově dostupné, příjemně voněly a nelepily. Super, asi koupím zas.

10. The Body Shop Mango tělové máslo (399 Kč)
Božííííííí! Tímto máslem se The Body Shop proslavil. A já se tomu vůbec nedivím. Božská vůně! Konzistence v tomto případě ne příliš hutná, ideální na léto. Tohle máslo voní jako mangový čaj a já ho prostě miluju. Mám doma další a ještě asi dalších 8 v jiných vůních. Moje must have!

11. Ziaja pomerančové tělové máslo (100 Kč)
Tohle máslo voní pronikavě po pomerančích, vůně je příjemná. Koupila jsem si ho, když jsem byla nadšená z másla z kakaové řady. Zatímco k tomu kakaovému se vrátím, k tomuto už ne. Vůně byla na můj vkus až moc ostrá, ale hlavně mi přijde, že máslo mi ucpalo kůži a dost jsem se po něm potila.
Zklamalo mě a už další nekoupím.

12. The Body Shop Blueberry tělové máslo (399 Kč)
Toto máslo jsem původně kupovat ani nechtěla, v kelímku mi nevonělo (vonělo dost slabě). Manžel mě ale přemluvil, jemu vonělo víc a nenechal mě bez něj z obchodu odejít. Po namazání na kůži se rozvonělo a já bych vůni spíš než k borůvkám přirovnala ke gumovým medvídkům. Bylo příjemné, jako všechna TBS másla, ale mám u téhle značky jiné favority.

Toť vše pro dnešek. Abych vás příliš neunavila, další část "do koše" si dáme zase příště.

5 komentářů:

  1. Zaujaly me ty masla. Pekna spotreba:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle másla rozhodně doporučuji! Mám na ně úchylku. :-)

      Vymazat
  2. Já jsem měla ten sprcháč od Baley a byl boží! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně ze začátku taky přišel boží, ale postupem času mi začal vadit. :-)

      Vymazat
  3. Mi se moc líbí ty Dermacol Aroma ritual :) Ale na mango máslo od Body shopu bych se taky hned vrhla :D

    OdpovědětVymazat