neděle 18. srpna 2013

RECENZE: Osvěžující aqua spreje

Ahoj, dnes mám pro vás srovnávací recenzi na levnější alternativy osvěžujících termálních vod. Podobné nabízí třeba Vichy nebo Avene, ale jejich ceny obvykle neklesnou pod 200 Kč. To mi přijde za vodu ve spreji opravdu moc.
Proč si vůbec vodu ve spreji kupovat? Původně jsem si myslela, že celá tahle věc je úplně zbytečná. Jenže pokud se chcete v horkých letních dnech osvěžit, obyčejná voda v rozprašovači vám stačit nebude. Ona vám totiž tak zteplá, že nebude už vůbec osvěžující. Vody v plechových sprejích s hnacími plyny zůstávají osvěžující i v případě, že teplota okolního vzduchu je třeba 30 °C.

Doma mám tyto dvě vody, jedna je od Rival de Loop a seženete ji v Rossmannu. Já ji kupovala za 30 Kč. Vodu od Balea z DM mám také za 30 Kč. Nejsem si jistá, jestli to jsou stálé ceny, ale určitě za vody víc než 50 Kč nedáte.


Balení
Obě vody mají mají obal v podobě klasické tlakové lahve se sprejem. Obě jsou stejně velké. Víc se mi líbí Rival de Loop, protože působí subtilněji a nápisy jsou vytištěné rovnou na ní, kdežto Baleácká lahev má kolem dokola nálepku. Ty já nesnáším, protože se mi často před vypotřebováním začnou odchlipovat a musím je většinou celé strhnout.
Obsah vody v obou případech 75 ml.

Složení
Balea: AQUA, NITROGEN
Rival de Loop: AQUA, CARBON DIOXIDE, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE
Jak je vidět, Balea obsahuje pouze vodu a hnací plyn dusík. Žádné konzervanty, barviva, parfémy, účinné látky. Rival de Loop se může kromě vody a hnacího plynu oxidu uhličitého i extrakt z aloe vera a dva konzervanty proti rozvoji mikroorganismů (nejedná se o parabeny).
Rival de Loop má na obalu navíc uvedenou značku Vegan.

Účinky
Předně, vody obě dvě krásně osvěží. To splňují na jedničku. Horší už je dávkování, nebo jak tomu říct. Sprej u Baley rozstřikuje velké kapičky vody, takže když si ho nastříkáte na namalovaný obličej, můžete se dočkat rozteklého makeupu. Rival de Loop má naopak sprej mnohem jemnější a vychází z něj pouze osvěžující mlha. Pro mě je mnohem příjemnější, osvěží úplně stejně a makeup nerozmaže. Pleť po ní také nemám vysušenou, za to může asi ten výtažek z aloe.

Závěrečné zhodnocení:
Za mě určitě Rival de Loop. Má příjemnější balení, jemnější rozstřik, nevysušuje a fixuje makeup. Koupím si ho určitě znovu.

Balea: 4/10
Rival de Loop: 8/10

10 komentářů:

  1. Měla jsem vzoreček vody od Avéne a je pravda, že opravdu krásně osvěží, i když cena za "vodu" je to dost vysoká. Určitě se kouknu po těchle levnějších variantách :)
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. ja jsem doma mela vodu od avene, byla kdysi k nejakemu casopisu, ale teda, smrdi mi to a hlavne me nebavi (i kdyz je to mini baleni) tahat sebou

    OdpovědětVymazat
  3. Krásna recenzia :) Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám nejraději termálku od Vichy :)

    Chtěla bych tebe a tvé čtenáře pozvat k sobě na blog, kde právě probíhá giveaway na tém back to school :) Budu ráda, když se zúčastníte! :)

    http://tereziiestaysalive.blogspot.cz/2013/08/ready-for-school.html

    OdpovědětVymazat
  5. Já většinou používám Avene nebo mám ráda Růžovou vodu od Purity Vision, ta mi navíc strašně krásně voní :)

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za tip! I když teď po létě je už moc nevyužiji :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  7. Na takové spreje si nepotrpím, ale recenzi máš suprovou! :-)

    Kdybys chtěla, budu moc ráda, když se zapojíš do soutěže u mě na blogu - http://handbagforladies.blogspot.cz/2013/09/firmoo-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  8. I very like this water Balea ;)

    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. já jsem dostala termální vodu od La Roche Posay ve swapu :3 Takže myslím, že levnější variantu teď naštěstí hledat nemusím, tahle je supeer :)

    OdpovědětVymazat