neděle 4. srpna 2013

DO KOŠE: MEGA EDITION Červenec 2013

Pár dní jsem se neozvala a mělo to svůj důvod. Připravovala jsem tento mega-nadupaný článek o spotřebovaných a jiných vyhazovaných produktech za červenec.
Jak mám obyčejně na konci měsíce problém dát dohromady pár produktů, které bych v této rubrice ukázala, v červenci se jich nakupilo šílené množství. A je to celkem logické, protože normální člověk má rozdělaný třeba jeden, dva sprchové gely, ale já jich musím naráz používat pět, šest...

Červencové "do koše" výrobky jsem přechovávala v krabici, ve které mi přišel COS HAUL (možná bude ještě článek). Krabice byla plná.


Pustíme se do toho!


1. Hakle vlhčený toaletní papír (drogerie Vídeň, ??? EUR)
Tento vlhčený toaletní papír jsem kupovala ve Vídni kvůli krabičce, ve které se nacházel. Znáte ty krabičky na vlhčené ubrousky, které jsou k sehnání u nás? Nebe a dudy. Tato krabička má gumové lemování a i ubrousky vytahujete přes gumu, takže nemají šanci vyschnout. Krabičku si nechávám a seženu do ní velikostně odpovídající ubrousky.
Samotný vlhčený papís byl super, moc pěkně voněl, vůbec jsem po něm neměla ulepený pocit. Papírový materiál mi byl navíc příjemnější než materiál klasických vlhčených ubrousků.
Klidně bych si ho koupila znovu, pokud by tu byl k sehnání.

2. OLAY Braun Silk épil Pre-epilation wipes (k epilátoru Braun, zdarma)
Ubrousky jsem měla přibalené v krabici u nového epilátoru. Epilátor jsem kupovala tak 3-4 roky zpátky, ubrousky jsem moc nepoužívala a už jsou prošlé. Dlouho prošlé. To mi nijak nevadí, ale minule už mi naskákala ošklivá vyrážka a proto miláčci letí do koše. Ubrousky by měly pokožku připravit na epilaci. Co si pod tím představit, to netuším. 
Sama bych si tento výrobek nekoupila, nepozorovala jsem žádné účinky.

3. Babylove Sensitive vlhčené ubrousky (DM, 79 Kč)
Opět věc, kterou jsem koupila jen kvůli krabičce. Krabička zdaleka není tak kvalitní, jako to z Rakouska, překvapivě. Vyhazovat ji ale nebudu, protože se do ní vejdou klasická velká balení vlhčených ubrousků.
Samotné ubrousky mě nenadchly, spíš naopak mi byly nepříjemné. Nepříjemná vůně, lepily...
Už bych si je znovu nekoupila a nechtěla bych je ani zadarmo.



4. The Body Shop tělové máslo Maracuja (The Body Shop, 399 Kč)
The Body Shop másla jsou tak trochu mojí úchylkou, to už jste si mohli všimnout. Dopotřebovala jsem své první, které vonělo po maracuje. Vůně byla pronikavá, až do parfémova. Krabičku si budu nechávat, třeba na knoflíky nebo jiné blbůstky. Takových krabiček budu mít víc, budou se hodit.
Máslo bych si znovu koupila a znovu si ho koupím, až dopotřebuji těch 8 (nebo kolik) dalších. :-)

5. Ziaja kakaové tělové máslo (Ruzova10.cz, 100 Kč)
Když pominu TBS másla, tohle je moje nejoblíbenější. Ono mě vlastně na tělová másla naučilo. Tohle balení je už druhé dopotřebované a rozhodně ne poslední. Vůně je božská, kakaovo-karamelovo-vanilkovo-pudinková. Celou kakaovou řadu (až na krém na obličej) můžu vřele doporučit.
Rozhodně si toto máslo koupím znovu.



6. Ziaja kakaový sprchový krém (Ruzova10.cz, 70 Kč)
Stejný případ jako tělové máslo a tělový peeling. Kakaová řada od Ziaji si mě získala. Sprchového krému, konzistencí tedy spíš mléka, je 500 ml. Cena je více než příznivá. Vůně stějně krásná jako u másla. Co víc dodat.
Sprcháč jsem rozhodně neměla naposledy!

7. Balea Exotic sprchová pěna
Po zkušenostech s jahodovou sprchovou šlehačkou od stejné značky jsem byla trochu zklamaná. Čekala jsem něco jiného. Tohle není šlehačka, ale působí to spíš jako gel na holení. Dávkování stejné, i stejně po vystříknutí napění. Vůně pěkně korespondovala s marakujovým tělovým máslem od TBS, takže jsem je používala společně.
Pravděpodobně si tento sprcháč už nekoupím.

8. Tetesept sprchový gel s mandlovým olejem a meruňkovým extraktem (nevím kde a za kolik lze sehnat)
Moje oblíbená značka Tetesept se ani tentokrát nespletla a přesně se mi trefila do vkusu. Sprcháč má olejovou složku a nádhernou vůni. Voní po meruňkách a je neuvěřitelně hydratační a relaxační. Proč o něm mluvím v přítomném čase? Mám totiž ještě jeden v zásobě, hurá! :-)
Rozhodně, rozhodně, rozhodně, pokud ho někde seženu, si tenhle zázrak koupím znovu.



9. Gillette Satin Care Sensitive gel na holení (lekarna.cz, 69 Kč)
Na gely na holení nejsem nijak náročná, proto jsem před několika měsíci udělala velký nákup ve slevě na lekarna.cz. Vzala jsem si asi 10 těchto gelů. Jsou určeny pro citlivou pokožku a to mi stačí ke štěstí. Vůně nijak zajímavá, ale od toho mám sprcháč.
Vzhledem k neutrálnímu postoji k tomuto gelu těžko říct, zda bych si ho koupila znovu. Asi ano.

10. Ziaja kakaový hrubozrnný tělový peeling
Do třetice všeho dobrého. Třetí a poslední spotřebovaný výrobek z kakaové řady Ziaja. Už se nechci opakovat, super věc. Snad jen dodám, že tenhle peeling je opravdu hrubozrnný, pokud to máte rádi, určitě si ho pořiďte.
Já si ho určitě koupím znovu.



11. Isana kakaový krém na ruce (Rossmann, 59 Kč ???)
Kaková mánie mě dohnala k vyzkoušení krému na ruce od značky Isana. Voní úplně jinak než kakaová Ziaja, ale taky krásně. Mám ještě jeden v zásobě, už třetí. Nechám si ho na zimu do práce.
Bezva krém, doporučuju.

12. Ryor dvoufázový odličovač očí
Jediná věc, která dokáže opravdu kvalitně, rychle a beze zbytků odličit řasenku. Řítejte si co chcete, ale s Biodermou (víte jak ji mám ráda), řasenku odlíčíte, ale asi tak dvakrát pomaleji a ne úplně dokonale. Složení nevidělo přírodní složky ani z vlaku, ale co, hlavně že funguje. :-)
Načínám další balení a pravděpodobně si i pak koupím znovu tento výrobek.

13. Ryor Kaviderm oční krém
Oční krém s kaviárem, jojobovým a avokádovým olejem. Píše se na něm, že slouží k redukci kruhů a váčků pod očima. Ty moje nezredukuje nic, jsou geneticky zapříčiněné a s tím ani kaviderm nehne. Každopádně krém jsem si velmi oblíbila. Měl lehkou texturu, osvěžil, nelepil, nemastil, vyživil. 
Zkusím teď jiné, ale tento se stává pojistkou, ke které se velmi ráda vrátím.

14. La Roche Posay Toleriane pleťový krém (lékárna, cca 600 Kč)
K tomuto krému se váže historie, doporučuju přečíst. 
Maminka má velmi suchou pleť, které už v poslední době nepomohly ani hutné olejové krémy. Navštívila tedy lékárnu a nechala si poradit, co s tou svou neposlušnou pletí má dělat. Lékárnice ji vrazily tenhle "zázrak", prý je opravdu účinný a je to taková poslední naděje všech suchopleťatých lidí. Mamka vyplázla cca 600 korun (to je na ni, na šetřilku, opravdu dost) a šla domů plná naděje a očekávání. Nemusím asi dodávat, že krém nepomohl a pleť ještě zhoršil. Bodejť by ne, když je na něm psáno, že je určen na normální až smíšenou pleť. Ha, to je přesně můj typ pleti. Mamku jsem o krém osápla, že ho teda vyzkouším já. No, ten smrad vám nepřeju cítit. Krém je neparfémovaný, takže smrdí po svých složkách - hnusně. Smrdí jak zkažený, no nic, co bych vyhledávala. Krém ani mě nesedl, pleť se mi po něm šíleně mastila, potila a póry se mi zanesly i tam, kde jsem je dříve zanesené neměla. Ještě teď se z následků vzpamatovávám.
Resumé: Netuším, komu by tento krém mohl vyhovovat, ale nikomu z vás nedoporučím ho zkoušet. Trochu drahá sranda na experimentování.
Nikdy už tento krém nechci vidět!



15. Davidoff Cool Water toaletní voda (nevím, dárek)
Voňavka, kterou jsem dostala od manžela jako první vánoční dárek. Je to už 8,5 roku. Takhle já jsem na tom s parfémy. Spotřebovala jsem ji až teď. 
Znovu si ji nekoupím, preferuji jiné vůně.

16. Elmex zubní pasta bez mentolu (lekarna.cz, 79 Kč)
Z mentolu se mi dělá spatně. Tahle pasta od Elmex a ještě jedna od Boiron jsou jediné, které můžu používat bez toho, aby se mi zvedal žaludek. Všimli jste si, že pasty bez mentolu jsou homeopatické? Prý mentol ruší účinek homeopatik.
Pastu si kupuju pořád dokola a doufám, že ji nepřestanou vyrábět.



17. + 18. + 20. Oční stíny od číňanů
Tyto stíny jsem si v tržnici pořídila ještě jako teenager. Měla jsem tehdy hluboko do kapsy a 20 korun bylo maximum, kolik jsem mohla za stíny dát. Kupodivu byly docela dobré, jak barevně, tak z pohledu pigmentace. Mám je ale už hrozně dlouho  (tak minimálně 10 let) a měla bych je už vyhodit.
Znovu si už u číňanů stíny nekoupím, to je asi jasné. :-)

19. Oční stíny po mamince
No, barevně se mi moc nelíbí. Jenže ony tyhle stíny ani nebarví, takže je to vlastně jedno. :-)



21. Skin79 Intense Classic Balm BB cream (ebay, cca 10 USD)
Tohle BB bylo docela dobré. Vyhovovalo mi krytím, ale trochu méně barvou a konzistencí. Ze Skin79 BB creamů, které jsem měla šanci vyzkoušet, byl ale tento nejlepší. Mimochodem, BBčka z Evropy NEJSOU BBčka a BBčkům z Asie NEKRALUJE (co do kvality a účinků) Skin79.
Celkem slušný BB cream, ale mám jiné favority.

22. Covergirl Exact Eyelights řasenka pro zelené oči (CVS USA, cena do 15 USD)
Řasenka ze sady na zelené oči od Covergirl. Koupila jsem ji spolu s tužkou na oči a očními stíny v New Yorku. Měla skvělý plastový kartáček, srovnatelný s mojí oblíbenou Max Factor Masterpiece Max. Barva metalická hnědo vínová. Řasenka dělala nádherné řasy a rozsvítila oči. Bohužel už kamarádka vyschla a musíme se rozloučit.
Pokud ji ještě seženu, určitě si ji koupím.

23. Miss Sporty rtěnka odstín 121 Big Love - stará verze (DM, 59 Kč)
Tato rtěnka byla moje oblíbená na střední škole. Cenově dostupná a barevně bezvadně ladící. Nádherná starorůžová barva bez třpytek. Jenže, před asi rokem jsem si chtěla koupit další a co čert nechtěl, výrobce do ní začal přidávat třpytky. Takže rtěnku jsem nekoupila a dokud v ní budou třpytky, ani nekoupím. Tuhle jsem už bohužel musela vyhodit, žlukla mi.

24. Manhattan High Shine Lip Gloss odstín 460 (výprodej essence, 29 Kč)
Můj jediný lesk na rty. Já si na ty lesky moc nepotrpím, takže není divu, že i tento se mi zkazil. Byl bezbarvý s velkým množstvím třpytek. Ze všech lesků mi vadil asi nejmíň, takže za mě dobré hodnocení.



25. Yves Rocher Teint Serum Repulpant make-up (vzorek)
Oranžáda, kterou jsem hned po nanesení smyla. Nemůžu hodnotit.

26. Astor Lift Me Up 2v1 sérum a make-up (vzorek)
Odstín 200 je na mě moc tmavý. Snad ani nebyl tolik oranžový, ale prostě tmavý. Na pleti mi připadal make-up dost mastný a plné balení bych si nekoupila, ani kdyby mi odstín seděl.

27. Dermacol BB cream 8v1 (vzorek)
Co je tohle za šílenost? Předně je to hrozně oranžové. Od odstínu shell bych očekávala, že bude světlý. Pak je to hrozně mastné. Po pleti jsem to honila snad 5 minut a ne a ne se to vsáknout. Do třetice nechápu, proč tam píšou 8v1, když stejně ty deklarované účinky buď nedávají smysl, nebo se opakují. Tohle je stejně tak 8v1, jako je to BB cream. Jak mám Dormacol ráda, tak tohle bych jim doporučila stáhnout z prodeje, spálit, nebo prodat teroristům jako zbraň hromadného ničení.
No za mě tohle rozhodně ne.

28. Orzene Revitalization Beer Shampoo (vzorek)
Šampon s obsahem piva. Fenomenální! Měla jsem po něm heboučké a dlouho svěží vlasy. A ta vůně! Jak moc zbožňuju vůni Lactacydu, tahle vůně je podobně skvělá.
Tenhle šampon chci, kde se dá sehnat?

29. Lactacyd femina ubrousek na intimní hygienu (vzorek)
Trochu zklamání, protože ubrousek nevoněl stejně jako mycí gel. Škoda.
Plné balení je na mě trochu drahé, takže si ho nekoupím.

30. Yves Rocher Vanila Noire Eau de Parfum ubrousek (vzorek)
Hodně těžká vanilková vůně. Dovedla bych si ji představit na půlnoční mši do kostela, nebo ke štedrovečerní večeři.
Nekoupím si.

31. Yves Rocher Minceur Cafe Vert Slimming and Firming Cream (vzorek)
Ze vzorečku této velikosti nepoznám, jestli krém zpevňuje. Byl příjemně chladivý, ale cítila jsem z něj trochu mátu, proto za mě ne.

Uff, to bylo vyčerpávající. Líbil se vám článek? Kolik jste toho za červenec zvládli vypotřebovat vy?

3 komentáře:

  1. Přesně takovéto články mám ráda, obzvláště, když je v nich tolik vypotřebovaných produktů:) kakaová řada od Ziaji mě láká už celkem dlouho, obzvláště když na ni čtu samou chválu:) myslím, že minimálně to tělové máslo si pořídím:)
    jinak já toho za červenec moc nevypotřebovala, snad jedno z mých nejnižších měsíčních čísel.. však za pár dnů udělám článek..

    OdpovědětVymazat
  2. super článek, takové o spotřebování mám hrozně ráda a navíc jsem tam našla několik "svých" :D

    P.S. Ráda bych tě pozvala na Giveaway na mém blogu :)

    http://estrella-2012.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Téééda tolik spotřebovaných věcí!! :) já to mám ale taky tak, používám hodně produktů najednou, takže pak je spotřebuju najednou a pak je toho taky dost :)

    www.magicalbeauty11.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat