neděle 7. července 2013

TAG: Just one brand

Napadl mě jeden, podle mého názoru, zajímavý tag. Moc ráda bych si něco podobného přečetla i u jiných bloggerek, tak doufám, že ho ještě někde uvidím.
Dnes jsem se dívala v televizi na jeden pořad, kde jedna slečna ukazovala sbírku svých kabelek. Měla jich asi 20 a převážná většina z nich byly fejky drahých značek - Louis Vuitton, Gucci, Burberry, Guess, Dior, Chanel... Říkala jsem si, kdo má proboha tohle zapotřebí. Že bych si radši koupila jednu pravou kabelku, než abych měla doma 20 fejků. No a potom jsem se zamyslela, od jaké značky by tahle kabelka asi byla. A kdybych si mohla kupovat kabelky jen od jedné značky, jaká značka by to byla.
Zamyslela jsem se tedy nad různými kategoriemi (z oblasti módy a kosmetiky) a značkami a takto vypadá můj seznam.

Kdybych si mohla kupovat produkty jen od jedné značky, byla by to...

1. Kabelky
Kate Spade
Od této značky mám zatím dvě kabelky. Cena na poli značkových kabelek není zase až tak vysoká, ale přece jenom na naše české poměry laciné nejsou. První stála $425 , druhá myslím něco kolem $200 (už si to nepamatuji přesně).

Hned v závěsu za touto značkou by pro mě byla asi Tory Burch a DKNY.

2. Boty
Tory Burch
Úžasná značka z NY, která je na rozdíl od předchozí více profláknutá a tím pádem koluje internetem více fejků. Buď tedy kupujte přímo na e-shopu (nově posílají i do ČR), přímo v buticích (v ČR žádný nehledejte) nebo opatrně jinde po internetu (musíte se ale dobře ve značce vyznat, abyste fejky odhalili).
Musím se přiznat, že jejich botiček mám více párů, hlavně legendárního modelu Reva (mám červené, zlaté, hnědé, černé)...

...ale i jeden Romy.

Mamince jsem v butiku koupila model Eddie. Jsou jako bačkůrky. :-)


Ceny této značky jsou docela vysoké. Ceny bot začínají tak na $200, kabelky jsou o dost dražší, ale neméně hezké. Mám spadeno na model Robinson.

3. Oblečení
COS
Tahle značka je naprosto božská. Kdo nemá rád minimalismus, asi mu bude připadat nudná. Mě ale okouzlila. Ceny opět nejsou nejnižší, ale rozhodně odpovídají kvalitě. Převážná většina oblečení je vyrobena z kvalitní vysokogramážní bavlny, hedvábí, kašmíru, lnu. Čisté linie, různé barvy, většinou žádné vzory. Pro mě něco, co jsem dlouho hledala a sehnat nemohla. Nebudu sem ani dávat fotky modelů, nedokázala bych vybrat. Podívejte se na stránky COS a můj článek o COS na tomto blogu.


4. Šperky
Halada
Obecně asi jakékoliv zlatnictví, které nabízí zlaté šperky v minimalistickém stylu, čistých liniích. Zástupcem takového zlatnictví je třeba Halada.
Podívejte se do jejich katalogu.

5. Další doplňky
Hermés
Tahle megasuperluxusní (megasuperdrahá) značka má úžasné šátky. Mám jeden a u toho asi i zůstanu.


Také vlastním dva inspirované náramky, ale ty sem nebudu dávat, protože mají pouze podobný vzhled, ale Hermés to není. Něco takového jako ten prostřední v bílé a zlaté:



6. Rtěnky
Revlon
Báječné rtěnky s dlouhou výdrží. Co víc dodat. Dělají se ve všemožných konzistencích a odstínech, asi jako MAC. Mně osobně vyhovují velmi.
Hned v závěsu by u mě byly rtěnky od Rimmel z kolekce Kate Moss a Dermacol Lip Seduction a Longlasting.



7. Makeupy
Max Factor
Jejich Lasting Performance je bezkonkurenční. Revlon Colorstay je taky fajn, ale na rozdíl od Max Factoru má méně povedené balení a hůře se s ním pracuje. Lasting Performance se vyrábí i ve sněhurkovském odstínu, má plné krytí bez efektu masky a při používání je naprosto blbuvzdorný, jde skvěle zapracovat.
Miluji i BB krémy, hlavně od Lioele a Missha. Ale tenhle bod patří makeupům. :-)

8. Pudry
Bourjois
Jejich pudry jsou sametové, přirozené, moc příjemné, dlouhotrvající. Co víc si přát.
Ráda mám i Rimmel Stay Matte, ale to balení a vůně mě odrazují od pasování pudru na ten nejlepší co znám.

9. Tvářenky
Bourjois
Naprosto bezkonkurenčně! Škoda jen, že nenabízí více matných odstínů. Elegantní balení, božská vůně, i fakt, že tahle tvářenka skoro neubývá, ji v mých očích vynášejí hodně hodně vysoko. Nejkrásnější odstín 48 Cendre de Rose Brune.


10. Řasenky
Max Factor
Miluji Max Factor Masterpiece Max. Lepší řasenku co do kartáčku i obsahu jsem ještě neměla. A že jsem jich už vyzkoušela hodně.



11. Laky na nehty
Miss Sporty
Nehty moc nelakuji, ale když už, výborné zkušenosti jsem vždycky měla s laky od Miss Sporty. Pěkné barvy, široký kartáček, dlouhá výdrž a příznivá cena. Jen možná vysychají trochu rychleji než laky od jiných značek. Za tu cenu mi to ale vůbec nevadí.

12. Oční stíny
MUA
Nemluvím jen o legendárních paletkách Undressed a Heaven and Earth, ale i o mono stínech. Lepší jsem zatím neměla. Jak špatné má MUA rtěnky, tak dobré má oční stíny. :-)



13. Sprchové gely
Balea
Spousta vůní, příznivá cena, časté limitky. Balea sprcháče mám moc ráda a nedám na ně dopustit.
V závěsu by asi byly gely od značky Ziaja, také povedené.

14. Šampony
Urtekram
Přírodní šampony, po kterých se mé vlasy vždy rozzáří a vydrží déle čisté. Stejně jako většina přírodních šamponů moc (vůbec) nepění, takže používám větší množství, ale výsledek stojí za to. Pokud už nevíte co s vlasy, aby byly zdravější, lesklejší a nemuseli jste je mýt tak často, sáhněte po Urtekramu.

15. Tělové krémy
The Body Shop
Asi jste si všimli, že ulítávám na tělových máslech od The Body Shop. Stejně tak miluji másla od Ziaji a mléka od Baley. Pokud si mám ale vybrat jen jednu značku, bude to jednoznačně The Body Shop.



16. Pleťové krémy
Cetaphil
Jediný krém, který mi kdy vyhovoval. Nemám po něm mastnou pleť. Po použití Cetaphilu je moje pokožka krásně rozzářená a hydratovaná, přesto matná.



17. Odličovače
Bioderma
Micelární vody, ať už Sensibio nebo ABCDerm. Nejlépe ze všech odličovačů vyčistí pleť právě micelárky.



18. Odličovače očí
Ryor
Dvoufázový odličovač od Ryoru odstraní i voděodolný make-up. Nevysušuje oční okolí a ani oči nedráždí. Ideální oční odličovač pro mě.

19. Štětce
Hakuro 
Ačkoliv žádný nemám, moc se mi líbí a určitě si pořídím. Štětce, která já momentálně vlastním, nejsou žádná hitparáda. Oblíbence bych mezi nimi nenašla.

20. Celkově nej značka - oblečení, kosmetika dekorativní, kosmetika pečující
Oblečení: COS
Kosmetika dekorativní: Revlon
Kosmetika pečující: The Body Shop

Ráda si něco podobného přečtu i u vás na blozích. Sem s odkazy. :-)

3 komentáře:

  1. zaujímavý tag a určite sa naň nachystám aj ja! Veľmi pekne opísané,priblížila si mi nejaké nové značky a inšpirovala ma...najviac s tebou asi súhlasím s kozmetikou,tam by som brala asi 80% :D

    Pozývam ťa na giveaway http://crazy-lifestory.blogspot.sk/2013/07/giveaway-with-persun-mall.html ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný tag :)). A ta světlá kabelka je božská!!

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek! Kate Spade a Torry Burch jsou i moje favoritky :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat