pondělí 1. července 2013

DO KOŠE: Červen 2013

Vítám vás u pravidelné rubriky DO KOŠE. Tento měsíc mám produktů spotřebovaných na svoje poměry docela hodně. A doufám, že příští měsíce jich bude ještě víc, protože pozoruji, že v poslední době mám mezi nákupy a spotřebou čím dál větší nepoměr.


1. L'Oreal True Match Super-Blendable Blush odstín Cool C3-4 Tender Rose (CVS drugstore, 6 g, ??? USD)
Pláču! Tuhle tvářenku jsem milovala. Její starorůžová barva mi učarovala na první pohled, a tak tvářenka musela být moje. Koupila jsem ji v New Yorku v CVS a v ČR jsem ji bohužel ve stojanech drogerií neviděla. Ani na eBayi ji nenacházím, z čehož usuzuji, že už se asi nevyrábí. Veliká škoda. Tahle tvářenka měla pro mou pleť úplně ideální barvu, pigmentace byla tak akorát - dost barvy, ale žádná Marfuša. :-) Balení se mi také moc líbilo. Po odklopení horního víčka jste narazily na oddíl s tvářenkou, v dolním víčku jste našli zrcátko s štěteček. Kdybyste někdo věděl, kde tuhle skvělou tvářenku sehnat, dejte mi určitě vědět.

2. Dermacol Pearl Energy Make-up Base (DM, 15 ml, 269 Kč)
Rozjasňující a vyhlazující báze pod make-up. Obsahuje růžové perleťové pigmenty a má bojovat proti unavenému a zašedlému vzhledu pleti. Na tohle dost trpím a můžu říct, že báze od Dermacolu svému slibu dostála. Mám teď rozdělané dvě báze od L'Oreal, které jsem koupila na letišti, ale hned jak je dodělám, běžím si zase pro Dermacol. Vyhovuje mi mnohem víc a je o dost levnější. A navíc pěkně voní.

3. Max Factor Masterpiece Max (DM, 7,2 ml, 300 - 400 Kč)
Nejlepší řasenka, kterou jsem měla tu čest vyzkoušet. Od doby nákupu této řasenky jsem zkusila ještě asi pět dalších, před nákupem desítky jiných, ale tahle všem vede. Má přirozeně se zužující umělý kartáček, žádný šílený tvar, jaké teď s radostí vymýšlejí všichni výrobci kosmetiky. Podobá se klasickým "štětkovým" kartáčkům, ale umělé štětiny zaručují lepší a rovnoměrnější nanesení barvy. Bez jakékoliv námahy dokáže tahle řasenka i z krátkých a nevýrazných řas vykouzlit nádherné, dlouhé, husté a neslepené řasy. Všem vřele tuto řasenku doporučuji, opravdu de vyplatí si za ni připlatit. Lepší jsem nikdy neměla!

4. Dětské vlhčené ubrousky EuroShopper (Albert, 72 ks, cca 30 Kč)
Tyhle ubrousky z Alberta jsou pekelné! Vůně klasická, ne moc příjemná. Ale hlavně tyto ubrousky hrozně lepily. Už bych si je nikdy nekoupila.

5. Fennel tělové máslo Avocado & Olive (Rossmann, 200 ml, 129 Kč)
Tohle máslo mně i manžela docela potrápilo. Asi tak do vypotřebování půlky kelímku jsme nebyli schopni rozeznat, po čem to kurňa to máslo voní. Podle obalu voní po avokádu a olivách, překvapivě. Ono ale voní po melounových žvýkačkách. Vůně je to poměrně vtíravá, příjemná tak asi první týden používání. Pak mi začala vadit a doufala jsem, že máslo brzo dodělám. Tenhle produkt bych si už znovu nekoupila, nejen kvůli vůni, ale také kvůli konzistenci. U tělových másel jsem zvyklá na úplně jinou konzistenci, tohle byl spíš klasický krém.

6. Wellness & Beauty tělové máslo Feige & Rose (Rossmann, 200 ml, 69 Kč)
Za tu cenu moc příjemná zkušenost. Máslo je opravdu hutné, tvarohovité. Připomíná mi másla pro suchou pleť od The Body Shop (třeba maracujové, borůvkové...). Vůně opravdu příjemná. Pokud máte rádi másla se spíše květinovou vůní, tohle bude pro vás to pravé ořechové. Typickou vůni růží z něj úplně necítím, spíš takovou random kytkovou vůni s příměsí fíku. Moc příjemné máslo, za tu cenu si ho možná ještě někdy pořídím.

7. Yves Rocher Pure Calmille Gentle Scrub (Yver Rocher, 75 ml, ??? Kč)
Trvalo věčnost spotřebovat tento peeling. No, konečně se zadařilo a já ho můžu vyhodit. Tento jemný peeling obsahoval zrníčka z bambusu, vodu z chrpy, výtažek z heřmánku a voněl po dětském pudru s kapkou grepové šťávy. Žádné zázračné účinky jsem nezaznamenala, vůně taky nic moc, takže příště se poohlédnu jinde.

8. Got2b Sparkling Shine Styling Spray (DM, 200 ml, cca 130 Kč)
Sprej je určen pro rozjasnění krepatých, suchých, matných, poničených vlasů. Já mám vlasy chemicky neošetřované, celkem zdravé, suché ani náhodou. Leskou se mi i bez spreje celkem obstojně. Pokud jsem ale chtěla opravdu zářit, sáhla jsem po tomto spreji, který udělal výbornou službu. Myslím, že na cílovou vlasovou skupinu musí účinkovat ještě lépe. Na zimu si ho pravděpodobně zase koupím, zatím používám jeho břásku - lak na vlasy. Jinak celá řada Sparkling voní po marshmallows a není z ní cítit odporný smrad laků na vlasy. Doporučuji!

9. Synergen mycí gel pro citlivou pokožku (Rossmann, 200ml, cca 30 Kč)
Pro citlivou? Jak na to přišli? Po použití jsem měla pleť šíleně vysušenou, takže podle mého názoru se spíše hodí pro pleť mastnou. Navíc jsem byla i odporně zarudlá. Pro citlivky opravdu nedoporučuji. Pokud jste ale teenager s pletí mastící se rychlostí blesku, tohle bude pro vás. Já oceňuji příjemné balení s pumpičkovým dávkovačem i příjemnou vůni. Už si tento gel ale nekoupím.

10. Balea tekuté mýdlo Malina (DM, 500 ml, cca 35 Kč)
Stačí, když prozradím, že tohoto mýdla už jsem spotřebovala 6 balení a další 4 mám koupené? Vůbec mám mýdla od Baley moc ráda a od jejich objevení už ani jiná nekupuji.

2 komentáře: