neděle 17. března 2013

RECENZE: Make-up Revlon Colorstay #110 Ivory

Dnes vám přináším recenzi na můj nejoblíbenější make-up. Vyzkoušela jsem jich za život už hodně, ale tento a ještě jeden (Max Factor Lasting Performance) jsou jediné, které si získaly moje sympatie.

Od make-upu očekávám hlavně vysoké krytí, které ale nebude působit maskoidně. Očekávám také dlouhou výdrž a neoranžový a dostatečně světlý barevný tón. A v neposlední řadě od něj žádám, aby pleť nemastil.

Vlevo: starší verze koupená v NY, vpravo: novější verze z ebay
(starší slibuje výdrž 16 hodin, novější 24 hodin)

Make-up Revlon Colorstay for Combination/Oily skin jsem poprvé koupila na svatební cestě v New Yorku. Vybrala jsem odstín 110 Ivory, nejsvětlejší v nabídce, protože byl říjen a moje pleť už nebyla opálená. V létě bych snesla odstín 150 Buff, nebo i tmavší. Jelikož Revlon je americká značka, nabídka barevných odstínů je opravdu široká. Vyberou si ženy s porcelánovou pletí, i ty s pletí skoro černou.

Make-up se vyrábí ještě ve variantě pro normální/suchou pleť, ten jsem ale nezkoušela, takže nedokážu hodnotit. Tato recenze bude věnovaná variantě pro smíšenou/mastnou pleť.

Co se píše na lahvičce?
Revlon Colorstay make-up pro smíšenou/mastnou pleť. Odstín 110 Ivory. SPF 6.
Lehký pocit, bezchybný vzhled. Výdrž až 16 hodin (u nových 24 hodin).
Před použitím dobře protřepejte. Nanášejte vždy jen na jednu oblast a rychle rozmažte. Aplikujte před vystavením se slunci.

Balení
Balení je v podstatě jediným negativem tohoto produktu. Jedná se o bytelný skleněný flakonek se šroubovacím víčkem, který ale nemá pumpičku ani jiný aplikátor. Proč? Vždyť maku-up je dost tekutý a pumpička by dávkování velmi pomohla. Takhle musíte produkt vylít na ruku, protože štětec dovnitř nestrčíte, do hrdla se nevejde. Velká škoda, s dávkovačem by byl tento make-up absolutní špička.

Absence aplikátoru je velkým nedostatkem. Moji lásku k tomuto make-upu ale neohrozí.
Konzistence, krytí, finish
Tekutá, nemastná. Ve srovnání s jinými make-upy poměrně rychle schne, takže při líčení je třeba si pospíšit s roztíráním. Po zapracování do pleti se odvděčí poměrně přirozeným výsledkem, vysokým krytím, které nepůsobí jako maska. Finish je matný. Make-up na pleti zůstává opravdu dlouhou dobu. Že vydrží celých 16 hodin si netroufám tvrdit, ale ve srovnání s jinými make-upy tak dvakrát dlouho.

Barva
Odstín Ivory je nejsvětlejším odstínem v nabídce. Hned v závěsu za ním je odstín Buff, který bude pravděpodobně vyhovovat většině bledulek. Těm nejbledším doporučuji Ivory.
Doma mám pouze Ivory, takže mohu hodnotit jen tento odstín. Neřekla bych, že má nějaký podtón. Je prostě hodně světle béžový. Pokud už bych musela některý z podtónů šedý/růžový/žlutý přiřadit, pravděpodobně by to byl ten růžový.

Vůně
Bohužel nevoní, není nijak parfémovaná. Je cítit pouze pachem jednotlivých složek, takže dost chemicky. Po nanesení na pleť už ale není nic cítit.

Složení
Nebudu vypisovat celé, protože ingrediencí je tolik, že by vydaly na samostatný článek.
Namátkou tedy vybírám TITANIUM DIOXIDE 7,3%, AQUA, ALCOHOL DENAT, SILK POWDER, MALLOW EXTRACT, LILY BULB EXTRACT, LACTOBACILLUS FERMENT EXTRACT, CYMBIDIUM GRANDIFLORUM FLOWER EXTRACT, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN


Shrnutí plusů a mínusů:
+ skvělé krytí
ochranný faktor 6
+ nemastí, matný finish
+ škála odstínů
+ výdrž (deklarovaná 16, resp. 24 hodin)
+ přirozený výsledek, nedělá masku
+ cena/výkon
balení (absence pumpičky)
- pach
špatná dostupnost v ČR


Cena: cca 20 USD, tj. 400 Kč (koupit lze na ebay)
Množství: 30 ml
Hodnocení: 9/10
Komentář k hodnocení: Perfektní make-up, který pravděpodobně nikdy nepřestanu zbožňovat. Skvěle kryje, vypadá přirozeně, dlouho vydrží. Co víc si přát. :-)

Koupím znovu: Určitě ano. Vlastně už mám doma dvě balení do zásoby.



2 komentáře:

  1. Já mám variantu pro tu suchou pleť a naprosto se s tebou shoduju!

    OdpovědětVymazat
  2. na zimu jsem si taky pořídila variantu pro suchou/normální pleť, na léto plánuju tuto...a s tou dostupností, v čr seženeš přes aukro do 199 Kč

    OdpovědětVymazat