středa 26. prosince 2012

RECENZE: Missha M Perfect Cover BB Cream

Je to už nějaký ten pátek, co jsem si objednala svůj první korejský BB cream. Po letmém prostudování recenzí padla volba na produkt značky Missha - krém Perfect Cover.

Velké 50ml balení s pumpičkou. Všimněte si upatlaného víčka. :-)

Krém lákal na vysoké krycí schopnosti, které moje pleť opravdu potřebuje. Pokud mám srovnávat s BB krémem od Garnier, tak krytí má Missha opravdu vysoké. Make-upu Revlon Color Stay, který mám v oblibě, se ale rozhodně nevyrovná.

Co krém slibuje a co splňuje?
  • ochranu před UV zářením SPF 42/PA+++ Zřejmě splňuje, protože na fotografiích vypadá pleť až mrtvolně bíle.
  • vysoké krytí Není až tak vysoké, jak by se dalo očekávat u krému s formulkou "perfect cover" v názvu. Krytí bych ohodnotila jako střední až vyšší střední.
  • anti-aging Nemohu potvrdit, zatím moc vrásek nemám. Pleť ale vypadá s tímto krémem rozjasněně a mladistvěji.
  • redukci pigmentových skvrn, aka bělení Funguje! Pleť mám po akné samý flíček a při pravidelném používání tohoto krému se tón pleti zdá být sjednocenější.
Odstíny
  • #13 Milky Beige
  • #21 Bright Beige - tento mám já, hodí se pro běžnou českou bleduli; má šedý podtón jako většina asijských BBček, ale to mi vyhovuje
  • #23 Natural Beige
  • další odstíny vyráběné pro americký trh - #27, #31 a možná i další
Balení
V prodeji je balení cestovní, které obsahuje 20 ml produktu. Jedná se o klasickou tubu, která je velmi skladná a vejde se do každé kabelky.

Standardní balení obsahuje 50 ml krému. Je to opět tuba, ale tentokrát zakončená pumpičkou. Pumpičku lze překrýt průhledným víčkem, které je trochu nepraktické, snadno se zevnitř upatlá od krému.

Vůně
Krémovitá.

Typ pleti
Moje pleť je strašná! Velké póry na nose, tvářích a čele. Skvrny po akné a mohla bych pokračovat... Typ bych označila za smíšený - řekli byste, že na mastných částech pokožky se i přes tu mastnotu mohou tvořit šupinky?
Tento krém rozhodně není vhodný pro mastnou pleť. Ideální podle mě bude pro pleť normální, smíšenou, možná i suchou (to nedokážu posoudit).

Krytí a výsledný vzhled pleti
Krém perfektně sjednocuje tón pleti. Finish není matný, spíše přirozeně lesklý - takový efekt miminkovské prdelky. Pleť je hlaďoučká, působí krásně svěže a zdravě. Krém se dá krásně vrstvit, krytí tak je střední až vyšší střední. Navrstvený krém netvoří na obličeji masku, což považuji určitě za výrazné plus.

Kde jsem koupila?
Na eBay.

Shrnutí plusů a mínusů:
+ přirozený vzhled na pleti
+ výběr odstínů
+ sjednocení tónu pleti
+ balení s pumpičkou, cestovní balení
+ dlouhá výdrž na pleti
+ cena
krytí není plné, pouze střední až vyšší střední
- kvůli vysokému SPF mrtvolný vzhled pleti na fotkách

Cena: cca 13 USD (standardní balení), cca 8 USD (cestovní balení)
Množství: 50ml (standardní balení), 20ml (cestovní balení)
Hodnocení: 8/10
Komentář k hodnocení: Skvělé BB za příznivou cenu. Mám ale i lepší. :-)
Koupím znovu: ano





1 komentář:

  1. ja se snazila o tom nic konkretniho nepsat, protoze to jeste mnoho lidi nevidelo do konce, ale i tak je to tezko jelikoz je toho plny internet no :-)
    -------------------------
    a k BB, ja si koupila akorat od Garnier, sice mi vyhovuje ale spise se spokojim s normalnimi make-upy, takze uz dalsi nevyhledavam, i kdyz verim ze nektere muzou byt skvele

    OdpovědětVymazat