pondělí 31. prosince 2012

Debordelizace šatníku

Původně jsem myslela, že mi tato činnost zabere tak den. No, už jsou to tři dny a teprve teď jsem skončila...

Řeč je o debordelizaci šatníku.

Taková debordelizace zahrnuje (popořadě a zjednodušeně):

  1. Vyházení všech věcí ze šatníku. Když jich máte víc, tak ze všech. Pěkně na jednu velkou hromadu.
  2. Překonání počátečního zděšení. Toto zděšení pramení z množství věcí, které před sebou na zemi vidíte. Taky se divíte, jak si proboha vždycky ráno můžete připadat, že nemáte co na sebe, když je před vámi tak veliká hromada hadrů.
  3. Přebrání té haldy a utvoření několika menších. Já udělala pět menších hromad. Na první jsem dávala to, co už nosit nebudu a je ve stavu na výhoz (budu tím podestýlat svým potkaňákům). Na druhou přišlo to, co nosit nebudu, ale je ještě nositelné doma. Třetí hromada patřila věcem, které nosit nebudu, ale mohly by udělat radost někomu jinému (tyhle položky  na votocvohoz.cz). Na čtvrtou přišlo oblečení, které nosit chci a budu. Pátá hromada obsahovala věci, které jsou mi malé či velké, ale naprosto je zbožňuju (nebo byly drahé jako kráva) a budu do nich hubnout nebo tloustnout. :-) Nemusím snad vysvětlovat, že jsem i tyhle hromady musela přetřídit několikrát. Ze začátku mi totiž bylo každé věci líto a každé jsem chtěla dát ještě jednu šanci. 
  4. Věci z hromady 1 nastrkat do pytlů a uložit pro potkaní kluky. Věci z hromady 2 uložit do komody pro domácí věci. Věci z hromady 3 nafotit a vložit na votocvohoz.cz. Věci z hromady 4 naskládat do skříně a setřídit je podle barev a typu. Věci z hromady 5 nastrkat do krabic a uložit.
  5. Oddechnout si. To udělám až po dopsání tohoto článku.
A teď pár fotek, jak to dopadlo. Fotky před sem nedávám, žádné jsem nedělala. A i kdybych dělala, tak by stejně byly nepublikovatelné.




Na fotkách chybí kabáty, doplňky, šperky, boty, kabelky, domácí věci. Ale i to všechno jsem třídila.
To, co vidíte, je asi třetina věcí, které jsem měla před touto akcí. To abyste si dokázali představit, co to asi bylo za chaos. :-)

Uff...

Tak vám přeju všechno nejlepší do roku 2013 a jdu slavit. :-)


Pokud byste měli zájem o nějaké kousky z hromady č. 3, koukněte na můj votocvohoz (gadget mám v levém sloupci blogu).

5 komentářů:

  1. mne to zvycajne tiez zabere kopec casu a ked sa na to najprv vzdy tesim potom sa vzdy tak nahnevam - je to ako nekonecny pribeh :)
    Inak ak ta zaujima ake su moje TOP oblubene vyrobky 2012 najdes ich tu:
    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2012/12/top-2012.html

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě byla tato debordelizace velmi náročná :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vždycky mi je hodně věcí líto :D Takže skoro nic nevyhodim :D Ale tak co, zatím skříňě únos zbytečného oblečení zvládají takže dobrý :D Na votocvohoz se určitě podívám :) Jinak vždycky sem chtěla potkana.;D

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle už jsem dlouho neudělala, možná proto, že ted kupuju věci s daleko větší rozvahou a vytřídím sem tam jednu dvě věci a dám je na votoč :) Ale potřebovala bych protřídit skříně s ostatníma věcma, to je pak vždycky takovej dobrej pocit z toho!

    OdpovědětVymazat
  5. Na debordelizaci šatníku bych se měla taky dát a tentokrá bez milosti :)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat