sobota 26. července 2014

DO KOŠE: květen, červen, červenec 2014

Ahoj po delší době. Dnes mám pro vás další článek o spotřebované kosmetice. Nashromáždily se mi tu obaly za tři měsíce, taška přetéká, tudíž je na čase to celé sepsat. Dnes to bude dlouhé...


1. Dermacol tonikum (200 ml, ? Kč)
Osvěžující pleťové tonikum na normální až smíšenou pleť. Příjemně vonělo po okurkách, osvěžilo, zklidnilo pokožku po čištění. Klidně si ho koupím znovu.

2. Mixa micelární voda (200 ml, 119 Kč)
Tato micelárka mi vyhovovala zatím snad ze všech nejvíce. Pumpička je pro mě ideálním způsobem dávkování. U někoho jsem četla, že mu pumpička cáká na všechny strany, mně se to neděje. Micelárka skvěle odlíčila, nelepila a nádherně jemně voněla po růžích. Už jsem si koupila další. Je úžasná!

3. Clean&Clear hloubkově čistící mycí gel (150 ml, 119 Kč)
Mycí gel bez obsahu oleje, vyčistil pleť opravdu do hloubky, osvěžil ji. Voněl příjemně, naštěstí jsem z něj necítila mátu, kterou nesnáším. Mám ještě od stejné značky oranžový gel a není zdaleka tak dobrý. Tento už jsem si koupila do zásoby. Doporučuji!

4. Neutrogena krém na obličej (50 ml, ? Kč)
Příjemný krém bez olejů vhodný pro mastnou pleť. Dobře hydratoval, byl příjemný, ale na můj oblíbený Cetaphil neměl. Doporučím vám ho, ale já si znovu koupila právě Cetaphil.

5. Ziaja Nuno enzymatický peeling (60 ml, ? Kč)
Z prvního balení jsem byla tak nadšená, až jsem skákala dva metry vysoko. Nadšení už trošku opadlo, hlavně kvůli balení. Strašně špatně se z něj maska vymačkává. Chvíli si od něj dám pauzu, pak koupím znovu.

6. Ryor krém s kyselinou hyaulonovou a kmenovými buňkami (50 ml, ? Kč)
Ačkoliv je krém určený pro věkovou kategorii 40+, nalákal mě. Za prvé na pumpičkové balení, na to jsem ujetá. Za druhé na složení a slíbený efekt. Krém byl na mě dost výživný, takže jsem ho používala na noc a ještě půjčovala mamce, když k nám přijela. Byl nám příjemný oběma. Momentálně mám jiné krémy, znovu ho hned nekoupím, ale do budoucna klidně.


7. Lactacyd Femina na intimní hygienu (400 ml, 129 Kč)
Budu se opakovat, ale tohle je snad nejlepší výrobek z péče o tělo, jaký jsem kdy vyzkoušela. Ta vůně je naprosto úžasná. Škoda, že třeba neexistuje ve formě parfému. Kdybych se tím mohla mýt celá, už bych si nikdy žádný sprcháč nekoupila. Kupuji stále znovu a znovu, teď mám v zásobě další tři.

8. The Body Shop sprchový peeling Satsuma (200 ml, ? Kč)
Velmi příjemný sprchový peelingový gel. Peelingová zrníčka byla jemná, gel jich obsahoval velké množství. Peeling byl velmi důkladný a sprchování s ním jsem si moc užívala. Koupím znovu.

9. The Body Shop sprchový gel Satsuma (250 ml, ? Kč)
Příjemný sprcháč, krásná mandarinková vůně. Jediné negativum byl ten obal. Sice pěkně vypadá, ale je vyroben z poměrně tuhého plastu a špatně se z něj vymačkávají zbytky gelu. Zase na druhou stranu ten obal působí kvalitněji. Koupím znovu, kupuji často a ráda různé vůně.

10. Urtekram Tea Tree organický šampon (250 ml, 159 Kč)
Tento přírodní šampon byl super. Sice vůbec nepěnil, ale to je ve výsledku dobře. Spotřeba byla o něco vyšší, právě kvůli absenci pěnění, ale cena zase není tak strašná, aby to muselo vadit. Napíšu vám složení a sami se rozhodněte, jestli ho chcete vyzkoušet. :-) Voda, aloe vera, kokosové mýdlo, kukuřičné mýdlo, glycerin, parfém, levandulový extrakt, kyselina citronová. Já ho koupím určitě znovu.

11. Joanna grepový šampon (100 ml, 39 Kč)
Úplně obyčejný šampon. Neurazil, nenadchnul. Znovu nekoupím.

12. Balea After Sun šampon a kondicionér 2v1 (250 ml, ? Kč)
Koupila jsem si tento výrobek na dovolenou k moři. Příjemně mě překvapil, s Balea šampony jsem předtím neměla dobrou zkušenost. Vlasy mívám od moře dost zničené, tento šampon mi je udržoval v kondici. Voněl pěkně jemně po kokosu. Určitě ho koupím na další dovolenou znovu.


13. Balea tekuté mýdlo broskev a nektarinka (500 ml, ? Kč)
Kupuji stále dokola. Z tekutých mýdel za příjemnou cenu má nejkrásnější vůni. Momentálně dokupuji už jen náhradní balení, koupili jsme si automatický dávkovač mýdla.

14. Topvet tea tree intimní želé (115 ml, ? Kč)
Abych nepoužívala pořád jen Lactacyd, koupila jsem si v lékárně toto mycí intimní želé. Pronikavě voní po tea tree, krásně osvěžuje. Používala jsem ho při "svých dnech" a cítila se skvěle. Pokud na něj zase někde narazím, koupím si ho.

15. Balea gel na holení (75 ml, ? Kč)
Cestovní balení gelu na holení. Vůně pěkná, kokosová. Tím to asi končí. Tahle věc vůbec nepěnila, klouzala po noze, oholit se s tím nedalo. A hlavně mi to vystačilo tak na dvě oholení. Jako co to má být? Gillette s obsahem 200 ml mám na měsíc. Tohle má mít 75 ml a vydrželo to nadvakrát??? Víckrát nekoupím a radši s sebou na dovolenou potáhnu velké balení.

16. Gillette Satin Care gel na holení (200 ml, 139 Kč)
Tento gel na citlivou pokožku s aloe kupuji pořád dokola. Na rozdíl od třeba Baley vydrží na více použití, lépe přilne a dá se s ním oholit více do hladka. Doporučuji, už mám v zásobě koupených dalších asi šest kousků.

17. Carlotherm zubní pasta 7 bylinek (100 ml, ? Kč)
Našla jsem další pastu bez obsahu máty. Je tedy hodně aromatická, na což už nejsem moc zvyklá, ale aspoň osvěží dech. Obsahuje vřídelní sůl a bylinky heřmánek, lopuch, arniku, kopřivu, přesličku, břízu a šalvěj.

18. Elmex zubní pasta bez mentolu (75 ml, 89 Kč)
Moje stálice v zubních pastách. Pro nás, kteří nesnášíme mátu/mentol, je to jedna z mála voleb. Mám koupené další do zásoby.


19. The Body Shop tělové máslo vanilka (200 ml, 399 Kč)
Máslíčka z TBS jsou mojí stálicí. Toto vanilkové se asi víc hodí na zimu. Vanilková vůně je těžká, máslo hodně hutné. Každopádně spotřebovala jsem ho v květnu. Mám oblíbenější vůně máslíček, ke kterým se budu vracet raději. Koupím určitě znovu, ale nejspíš v jiné vůni.

20. The Body Shop tělové máslo grep (200 ml, 399 Kč)
Máslíčko spotřebované v červnu. Má lehčí konzistenci a svěží letní vůni. Koupím znovu.

21. The Body Shop máslo na rty kokos (10 ml, 180 Kč)
Zase můj milovaný The Body Shop. Velmi příjemný balzám na rty. Mám už čtyři další v jiných vůních. Tento kokosový je poměrně dost hutný a máslovitý, takže pokud máte rádi tuto konzistenci, určitě si ho kupte.

22. Amia dvoufázový oční odličovač pro suchou pleť (125 ml, ? Kč)
Tohle bylo naprosté peklo! Neodlíčilo to skoro nic, mastné to bylo až hrůza. Ale ne normálně mastné, ale tak nějak ropně mastné. Nechalo to na očích neprodyšný a dusivý mastný film. No prostě hnus. Většinou všechno spotřebovávám, i když mi to zrovna nesedí. Toto vyhazuju skoro plné. Vřele nedoporučuju!

23. Lady Speed Stick Aloe antiperspirant (65 g, ? Kč)
Našla jsem tento antiperspirant v Ladyboxu, když jsem ho ještě odebírala. Vůbec mi nevoněl, ale nějaký antiperspirant jsem zrovna potřebovala. Dala jsem mu tedy šanci. Vůni jsem si nikdy neoblíbila, ale ta gelová konzistence mi vyhovovala. Proti pocení fungoval dobře. Znovu už nekoupím, jsem věrná svému krystalu nebo deodorantům bez hliníku.

24. Manufaktura krém na ruce s hroznovým olejem a bambuckým máslem (75 ml, ? Kč)
Krásně voněl, dobře hydratoval. Osobně mám raději hutnější a mastnější krémy. Upřímně, u tohoto jsem doufala, že kvůli obsahu bambuckého másla bude hutnější. Každopádně používala jsem ho moc ráda, měla jsem ho v práci na stole. Koupila jsem si už tři další od Manufaktury s různými vůněmi. Doporučuji!

25. + 26. Balea odličovací ubrousky Green Coconut a Light Blue (25 ks/balení, ? Kč)
Mám ještě dvě balení a už je nechci. Voní nepříjemně (light blue se ještě dá snést), nic neodlíčí a nechávají na pleti hnusný film. Jen abych vás zbytečně neodradila, mně takhle vadí skoro všechny odličovací ubrousky. Já už si je rozhodně nekoupím.

5 komentářů:

  1. Co jsem četla recenze na ty Balea ubrousky, tak většinou si je chválili, tak je musím taky zkusit ať vím co jsou zač :))
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Taky miluju The Body shop! Plánuju si koupit tělový krém malinu a grep. :) Jinak super recenze! :) Krátké , stručné...:)
    http://fashionblogbymarie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Po tých veciach z The Body shop sa pooberám, len si nie som istá, či takýto obchod máme aj na Slovensku. Inak mne gély na holenie Balea maximálne vyhovujú, kokosvý variant som nikdy neskúšala, ale ten ružový s Aloe Vera je super.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  4. V některých produktech si moc rozumíme.:) Na mém blogu probíhá *GIVEAWAY* o bělící pásky na zuby od CREST, přijď se podívat a zasoutěžit!♥ Budu moc ráda, když se přidáš :) Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  5. wow dobre vela si toho minula! Body Shop je super este keby mali nizsie ceny tak by som ich mala este radsej :))

    Pozyvam na koncoletnu SKIN IN BLOSSOM giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/08/koncoletna-skin-in-blossom-giveaway.html

    OdpovědětVymazat