sobota 1. března 2014

DO KOŠE: únor 2014

Ahoj všem! S koncem dalšího měsíce vám přináším další článek o spotřebovaných kosmetických produktech.


1. Ziaja sprchový gel limetka (270 ml, ? Kč)
Sprchový gel s limetkovo-citrusovou vůní jsem dostala v Ladyboxu. Zprvu jsem se bála té vůně, aby opět nepřipomínala záchodové čističe, jako třeba mléka od Duck Island. Vůně ale byla celkem příjemná, svěží, po použití jsem se cítila uvolněně. Znovu bych si gel asi nekoupila, ale ono to prý nejde, byla to limitka pro Ladybox. Sprchové gely ráda střídám.

2. Balea sprchový peeling citron a podmáslí (200 ml, 40 Kč ???)
Jsem tak trochu ujetá na sladění vůní tělových přípravků, které používám v jednu dobu. Proto jsem ke sprcháči od Ziaji vytáhla tento sprchový peeling (a máslo od The Body Shop s vůní citrónu, to ještě není spotřebované). Peeling voní spíše sladce citrónově, svěží moc není. Nemám mu co vytknout. Znovu si ho nekoupím, možná příští rok nebo v jiné parfemaci.

3. Balea nature pěna na holení s bio arganovým olejem z Maroka (150 ml, 60 Kč ???)
Tuhle pěnu na holení jsem si vzala z nouze v DM. Nějakou jsem potřebovala a zrovna měli jen takovou, co hnusně pronikavě voněla, už nevím po čem. Vzala jsem tedy tuto přírodní, zajímala mě. Je zvláštní už svým obalem. Není to klasický natlakovaný hliníkový obal. Pěna je v plastové lahvi, dole průhledné, takže vidíte jestli něco zbývá. Pěna neobsahuje silikony, parabeny, minerální oleje a barviva, je z 95% přírodního složení. Voní velmi jemně, trochu v ní poznávám lipo bonbóny, ale jen vzdáleně. Co je na ní ale nejlepší, je vážně jemná! Nedráždí! Po oholení většinou trpím na vyrážky, ale s touto pěnou NIC. Je skvělá, mohla by asi lépe vonět, ale to by zase asi dráždila, že. Koupím znovu, určitě.

4. Elmex pasta na zuby bez mentolu (75 ml, 85 Kč)
Moje stálice, jedna ze dvou nementolových past na trhu. Točím je pořád dokola, takže ano, koupím znovu.


5. Garnier Pure Active čistící péče proti akné s aktivní složkou uhlí (150 ml, 150 Kč ???)
"Čistící péče proti akné s aktivní složkou uhlí. Ultra čistící. Viditelná účinnost proti akné. Aktivní složka uhlí & kyselina salicylová. Magnet na nedokonalosti." Zvlášť tu poslední větu si beru osobně, protože po použití tohoto čističe mi málem slezl celý ksicht. Zkusila jsem to s ním víckrát. Moje pleť je smíšená, po vyčištění tímto pekelným výrobkem drhla jak byla suchá. Póry jsem měla pořád ucpané, možná ještě víc než před začátkem používání. Nechtěla jsem to vyhodit, tak jsem to vzala do sprchy. Výsledek, vysušené celé tělo. Tak jsem s tím vyčistila stětce. Po uschnutí jsem málem jednotlivé štětinky neoddělila od sebe. Tohle musí z domu! NIKDO SI TUHLE HRŮZU NEKUPUJTE, JE TO VÝROBEK Z PEKLA!

6. Garnier Pure Active gel pro intenzivní čištění pórů (200 ml, 150 Kč ???)
Nemám s tímto gelem tak špatné zkušenosti jako s číslem 5. Ale taky mi nevyhovoval, rozhodně ho nekoupím znovu. Obsahuje také kyselinu salicylovou, má hloubkově čistit póry a zabraňovat vzniku akné a stopám po akné. Nic z toho samozřejmě nesplňuje, ale to podle mého názoru žádný z výrobků Garnier.

7. Bioderma Hydrabio H2O micelární voda (250 ml, 310 Kč)
Micelárky od Biodermy mi vyhovují všechny. Nejvíc asi Sébium, to mi pleť opravdu důkladně vyčistí a nezpůsobuje vznik akné, se kterým mám i přes svůj věk stále problémy. Hydrabio bylo fajn teď v zimních měsících, pleť po něm opravdu zůstala hydratovaná a vláčná. Doporučuji. Koupím někdy určitě znovu, teď mám ještě v zásobě jiné micelárky.

8. Saloos hydrofilní odličovací olej růžové dřevo (50 ml, 89 Kč)
Saloos je mojí novou láskou. Odličování olejem je pro mě s tímto výrobkem nová zkušenost. A příjemná. Přestože mám pleť problematickou a mohlo by se zdát, že patlat na ni olej nebude nejlepší nápad, opak je pravdou. Tento odličovací olej je hydrofilní, což znamená, že po styku s vodou se z něj stává emulze. Ta vezme z pleti ten druh nečistot, které jsou rozpustné v tucích. Když pak použiji micelárku, odstraním ještě ty nečistoty rozpustné ve vodě. Pokud tyto dva výrobky použiji po sobě, mám pleť dokonale vyčištěnou. Už se chystám ke koupi dalších odličovacích olejů i jiných přípravků od Saloos. Moc se těším na nové zkušenosti.


9. + 10. Balea Young odličovací ubrousky Light Blue a Pink Orchid (25 ks v balení, cena za 2 balení a krabičku 89 Kč)
Odličovací ubrousky z limitované edice. Prodávaly se vždy dvě balení společně s krabičkou na ubrousky ve stejné barvě. Mám doma všechny tři, modrou, růžovou i zelenou variantu. Všechny voní velmi pronikavě, růžové hrozně sladce, možná až do bonbónova. Modré měly velmi příjemnou vůni, květinovou. Na obličej bych si nedala ani jedny, měla bych strach, že budou dráždit. Já je mám na nočním stolku a na svém líčícím místečku a slouží mi na očištění rukou. Jedno balení obsahuje 25 ubrousků, což je tak akorát, protože i přes tu krabičku poměrně rychle vysychají. Už jsem je v poslední době nikde v prodeji neviděla, ale pokud by byly za rozumnou cenu tyto nebo jiné ve stejné velikosti, koupím je jako náplň do krabiček. :-) Na odličování obličeje ale ne.

11. Ziaja tintin gelový antibakteriální peeling (80 ml, ? Kč)
Ziaju mám moc ráda, tento peeling na obličej byl pro mou problematickou pleť velmi příjemný. Žádné zázraky s ní sice neudělal, ale pěkně vyčistil a zklidnil. Citila jsem z něj bylinky, tymián, lékořici a další. Na e-shopu Ziaji už ho nevidím, škoda. Někdy bych si ho klidně zase koupila.

12. Essence gelové oční linky 01 Midnight in Paris (3g, ? Kč)
Moje první gelové linky, jaké jsem kdy vlastnila. Byla jsem do nich zamilovaná, jedině s nimi jsem si byla schopná udělat oční linku. Bohužel láska nevydržela dlouho, protože mi velmi rychle vyschly. Asi tak do měsíce, a to jsem je používala asi dvakrát týdně. Moje pocity z nich jsou tedy rozporuplné a nedokáži říct, jestli bych je koupila znovu. Rozhodně po nějakých gelových linkách koukám. Jaké mi doporučíte?

13. Neutrogena balzám na rty (4,8 g, zdarma k nákupu)
Obyčejný balzám na rty, úplně obyčejný. Nevoněl, fungoval úplně normálně. Už ho znovu nechci.


14. Ziaja oční krém kozí mléko (15 ml, 80 Kč)
Moc příjemný krém na oči. Určený pro suchou pokožku s vráskami. Oční okolí pěkně hydratoval, nebyl příliš mastný, moc příjemný. Škoda jen, že při nanesení většího množství štípal v očích. Možná si ho koupím znovu, teď mám Ryor s Q10 a je snad ještě lepší.

15. Cetaphil hydratační krém (50 g, 152 Kč)
Můj nejoblíbenější krém. Všem ho vřele doporučuji. Zkoušela ho moje mamka, vyhovoval jí. Má velmi suchou pleť. Mně vyhovuje nejvíc ze všech, mám pleť smíšenou, problematickou. Velmi rychle se vsakuje, není mastný, je nekomedogenní (neucpává póry), vysoce hydratační. Vhodný i pro citlivou pleť.
Už mám koupený nový.

16. Lambre krém na ruce (50 ml, ? Kč)
Když jsem tento krém našla v Ladyboxu, nebyla jsem nijak nadšená. Obal žádná designová hitparáda, vůně jemná. Ta vůně mě ale dostala, nedokážu ji popsat, to byste museli cítit. Cítím krém, pudr, mléko, zastřeně květiny. Obsahuje aloe, panthenol. Ruce jsou po použití hladké, což má na svědomí asi obsažený silikon. Krém je příjemný, kdyby se ke mě ještě dostal, nebudu se zlobit.

17. Isana krém na ruce bambucké máslo a kakao (100 ml, 39 Kč ???)
Voní jako kakao, hořké, hmmm. Neobsahuje silikony, parabeny, minerální oleje, obsahuje kakaové a bambucké máslo, glycerin a panthenol. Na mě má málo hutnou konzistenci, proto si už asi čtvrté balení nekoupím. Ta vůně je ale božská, doporučuji všem. Prodává se ještě ve velkém 500 ml kelímku jako mazání na tělo.

7 komentářů:

  1. Líbí se mi ta pěna na holení od Balei, jinak jsem moc spokojená s těmi odličovacími oleji od Saloos, krémem na ruce Lambre a gelovými linkami od Essence, ale ty používám tak jednou za čtvrt roku, tak je radši zkontroluju, jestli taky nevyschly :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/new-in-part-2-dorazilo-v-unoru-aneb-na.html

    OdpovědětVymazat
  2. zkušenost mám jen s Essence linkami a stalo se mi s nimi to samé, docela brzo vyschly.. a to jsem je ani tak nepoužívala jako ty, neuměla jsem se s nimi totiž sžít.. i když, ne asi tak s nimi jako se štětečkem, kterým jsem je aplikovala.. prostě jsem si s ním neuměla udělat pořádnou linku.. furt jsem opravovala a opravovala, až jsem ji měla přes celé víčko :D
    Elmex pasty používám taky, ale vůbec jsem netušila, že existuje nějaká bez mentolu.. to je ale pro mě dobrá zpráva, já totiř vše co je větrové, metolové, fakt nemám ráda..

    OdpovědětVymazat
  3. Peeling jsem měla také a byla jsem spokojená. Oční krém mám teď a je docela fajn ale taky kouknu po jiném a tyhle Balea ubrousky používám na dočištění. Co mě hodně láká je ten krém na ruce, ale zas nemám moc ráda ty které nejsou hutné :(.

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo, takových spotřebovaných produktů.. :)
    Ten Balea peeling mám taky. Celkem hezky voní a přijde mi fajnovej. Za tu cenu.. Balea ubrousky jsem ještě nezkoušela, ale musím se přiznat, že mě lákají hlavně díky svým hezkým obalům.. :D
    Od Isany mám ráda pěnu na holení pánskou a zkoušela jsem i sprcháč, ale ten na kůži nevydržel vonět.

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
  5. Takovou spotřebu bych také brala :D!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak měla bych vyzkoušet hlavně tu pěnu na holení od Baley.. Za tu cenu jestli to zklidňuje podráždění, tak jdu hned do toho :3 Děkuji za super tip :)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za tip na tu pěnu, dneska po ní mrknu, protože zrovna nějakou na holení plánuji koupit :)

    OdpovědětVymazat