neděle 2. února 2014

DO KOŠE: Leden 2014

Přeji příjemnou neděli. V posledních dvou týdnech jsem byla nemocná, zítra sice už mířím do práce, zdravá ale ještě úplně nejsem. Když už je mi ale dobře na práci, můžu vám napsat i článek. Dnes to bude o spotřebovaných a vyhazovaných kosmetických produktech za leden 2014.
Ještě bych chtěla říct, že do mojí povánoční charitativní blogsale se nikdo nezapojil. Zamrzelo mě to hned dvakrát, protože když jsem věci pak vystavila normálně komerčně na votočvohoz, jen se po nich zaprášilo. O žádnou charitu už se tu pokoušet nebudu, nemá to cenu. Jen by mi to nakonec bylo líto.

Ještě jedna zpráva pro vás. Na konci roku se stalo pár věcí, které mě přiměly dát se na šetření peněz. Musím říct, že mi to zatím jde na jedničku. Za leden jsem si koupila "jen" parfém, a ten jsem měla objednaný už od Vánoc. Jsem sama zvědavá, jak mi to vydrží, a hlavně jak to bude kvést tady na blogu, když už nebudu mít tolik podnětů.

Pojďme ale na ty spotřebované produkty.


1. Tetesept sprchový gel mandlový olej a meruňkový extrakt (250 ml, 39 Kč ve výprodeji)
Můj oblíbený sprcháč, který bohužel nevím kde koupit. Tato varianta voněla po meruňkách a obsahovala meruňkový extrakt a mandlový olej. Opravdu jeden z nejlepších sprcháčů. Pokud na něj narazíte, kupujte!

2. Kneipp sprchový balzám maracuja a grepfruit (200 ml, cca 100 Kč)
Tento sprcháč voněl příjemně, trošku žvýkačkově. Za ty peníze rozhodně nestál. Měla jsem i kakaový a mám z něj ten samý pocit. Znovu nekoupím.

3. Ziaja pomerančové máslo sprchový peeling (200 ml, 99 Kč)
Velmi malé granulky, přitom drsné. A bylo jich v peelingu opravdu hodně. Tento peeling splňoval svůj účel na jedničku a zároveň krásně voněl. Vůně nebyla ani nijak přehnaně chemická. Doporučuji.

4. Balea Erdbeer Traum sprchová šlehačka (150 ml, cca 40 Kč)
Už mám několikáté balení a musím říct, že mě myšlenka sprchové šlehačky nadchla. Je to taková příjemná srandička, voní jako jahodové mléko. Přijde mi, že pěna moc neumývá. Musím jí použít velké množství, abych si připadala čistá. Koupím si ji asi ještě někdy znovu, ale spíš jako srandičku, než jako sprcháč.


5. Batiste suchý šampon medium & brunette (200 ml, 89 Kč)
Nejlepší suchý šampon, který jsem kdy vyzkoušela. Nesmrdí, nedusí, nezanechává výrazně bílá místa ve vlasech. A hlavně je opravdu vyčistí. Po použití je mám hezčí než po umytí. Efekt vydrží v klidu ještě dva dny. Koupím znovu, jiný už nechci.

6. Vinná kosmetika vlasový šampon (250 ml, cca 45 Kč)
Šampon s hroznovým olejem a extraktem z vinné révy. Vůně tomu přesně odpovídá, jsou z něj cítit vínné listy a hroznový olej. Připomíná mi šampon, který kdysi používala moje teta. Byl příjemný, ale příště zase zkusím jiný.



7. Balea tekuté mýdlo borůvka (500 ml, cca 35 Kč)
Tekutá mýdla od Baley miluji a jiná nepoužívám. Tohle mě nejprve nadchlo, ale po chvíli mi jeho vůně začala být protivná. S borůvkami moc společného nemá. Tuhle variantu už nekoupím, ale nektarinková a malinová nemá chybu.

8. Balea tělové smoothie mango a vanilka (200 ml, cca 40 Kč)
Nádherná vůně! Praktické balení. Tím ale výčet pozitiv končí. Smoothie (mlékokrém) absolutně nehydratuje, spíš vysušuje, chladí. Obsahuje alkohol, což asi to vysušování vysvětluje. Kdyby existoval hydratační krém s touto vůní, už bych jiný nechtěla. Tento jsem kvůli jeho vlastnostem schovávala na léto, kterého se ale nedočká, protože se zkazil. Vyhazuji.

9. Balea mléko na ruce borůvka (300 ml, cca 40 Kč)
Má vonět po borůvkách. To se mi nezdá. Má hydratovat. Vůbec. Má být příjemný. Ani náhodou. Vyhazuji a už ho nikdy nechci.

10. The Body Shop tělové máslo kokos (200 ml, 399 Kč)
Co dodat. Vy mě znáte a víte, jak jsem na tělová másla TBS ujetá. Tohle bylo další z mojí velké sbírky. Vůně opět dokonalá. ne ta klasická sladká chemická kokosová. Tohle voní opravdu jako čerstvě rozbitý kokos, včetně toho typického hořkosladkého nádechu. Hydratační schopnosti skvělé. Mažu se večer a hydratace vydrží celý další den, voní ještě ráno. Koupím rozhodně další.



11. Homeodent pasta na zuby citron (75 ml, cca 80 Kč)
Pastu Homeodent používám neustále, střídám s Elmex bez mentolu. Pro nás, kterým se z máty a mentolu dělá špatně od žaludku, je to jedna z mála voleb. Tuhle pastu miluji a budu ji kupovat i nadále.

12. Neutrogena balzám na rty (4,8g, zdarma k nákupu čoček)
Celkem příjemný balzám, ale na mě takový nemastný neslaný. Příště zkusím jiný. Ale hydratoval pěkně, to musím uznat. Mohu doporučit.

13. Mixa hydratační krém (75 ml, z Ladyboxu)
Moje první a rovnou pozitivní zkušenost s Mixou. Krém je vhodný na citlivou, suchou a reaktivní pleť. Škoda, že moje pleť není taková. Mám ji spíš smíšenou, a proto jsem krém používala na noc. Jeho vůně je naprosto nádherná, jemně růžová. Dívala jsem se v DM po krému na smíšenou nebo mastnou pleť, jenže ten už po růžích nevoněl. Velká škoda, jinak bych ho hned koupila. Pro lidi se suchou, nebo i normální, pletí ho doporučuji. Je moc příjemný.

14. Kosmín na akné (25ml, cca 60 Kč)
Kosmín na rty je nejlepší lék na rozpraskané a podrážděné rty. Je to doslova zázrak. Od krému na akné jsem proto měla vysoká očekávání. Zklamal na plné čáře. Obsahuje tea tree olej a šalvějovou silici. Radi si koupím přímo tea tree olejíček, připadá mi, že tento krém mi póry spíše ucpával, než uvolňoval. Škoda, nedoporujčuji. Tento vyhazuji, zkazil se.

15. Bioderma Sensibio micelární voda (100 ml, zdarma k nákupu)
Dobrá micelárka, ale za tu cenu, kterou normálně stojí, moc nestojí. :-) Buď vychytat akce, nebo koupit levnější alternativy. Micelárky mi všechny připadají plus minus srovnatelné. Pokud chcete mít originál, kupte si Biodermu. Jinak to nemá cenu a raději kupte nějakou levnější.

16. Clean&Clear deep action refreshing gel cleanser (150 ml, cca 100 Kč v akci)
Super gelový čistič na pleť v pumpičkovém balení. Neobsahuje oleje a má opravdu osvěžující efekt. Možná je z něj cítit i trocha mentolu, ale tak zastřeně, že mi to moc nevadí. Chladí, osvěží, vyčistí hloubkově. Mám koupený další do zásoby a ještě ranní se ženšenem, ten je snad ještě lepší. Doporučuji lidem s normální, smíšenou nebo mastnou pletí.


17 + 18 + 19. Palmer's telová másla (vzorečky)
Odporný smrad! To není kakao, to je kakao smíchané s obsahem popelníku. Složení také nic moc, samý ropný derivát, paraben a  konzervant. Nikdy už Palmer's věci nechci ani vidět, a hlavně cítit.

20. Vichy Lift Activ Serum 10 (vzoreček)
Na zadek jsem si z něj nesedla. Jediné, co si z použití vzorečku pamatuji je, že sérum hrozně lepilo. Nemám chuť kupovat plné balení.

21. Rimmel Stay Matte make-up (vzoreček)
Odstín 201 je pro mě naprosto nepoužitelný. Vzorek jsem zkoušela v neděli, kdy jsem se vyskytovala jen doma. Vypadala jsem jako stará indiánka. Pěnová konzistenci mojí pleti příliš nelichotí, přece jenom asi začínám stárnout a tohle zvýraznilo každou jemnou linku ve tváři. Plné balení si nekoupím, ale mladším ročníkům bych doporučila tento make-up alespoň vyzkoušet.

22. Nivea Smooth Sensation Hydra IQ (vzoreček)
Těžko hodnotit tělový krém z maličkého vzorku. Byl celkem příjemný, ale já si na krémy nepotrpím, spíš na máslíčka. :-) Vyzkoušejte, já bych si ho ale nekoupila.

9 komentářů:

  1. A mě zrovna to mléko na ruce od Bali naprosto vyhovuje, je úžasný a určo mrknu i pak po dalších.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Já myslím, že tuhle šlehačkovou penu už nevyrábí a nahradili jí tou s exotickým ovocem, která má ale dost nudný aplikátor :(

    OdpovědětVymazat
  3. Tetesept se dá myslím koupit v DM :) včera jsem koukala na video nějaké slečny a mluvila o tom. Já se zase osobně těším až si Kneipp sprcháč koupím, pokukuji po něm už dlouho, zato ale ta Balea pěna mi nesedla, mám ji doma už snad půl roku a měla bych ji spotřebovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, docela hezky jsi toho spotřebovala! Pěna Balea mi moc nevyhovovala, ale líbila se mi vzhledově :D

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, nad tou šlehačkou jsem taky přemýšlela když jsem byla v DM, ale teď nevím.. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ten krém od značky Mixa jsem používala hlavně v létě na dovolené u moře, byl moc fajn a zklidnil mi vždycky pleť, která dostala zabrat od soli.

    OdpovědětVymazat
  7. Podla mna Kneipp ma zbytocne predrazene veci :(

    OdpovědětVymazat
  8. Já chci rozhodně si koupit makeup od Rimmelu :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat