úterý 31. prosince 2013

DO KOŠE: Listopad a prosinec 2013

Ahoj, dnes pro vás mám přehled spotřebovaných a vyhazovaných kosmetických produktů za listopad a prosinec 2013. Vrhneme se rovnou na to.


1. Balea tělové máslo kakaové (200 ml, cca 80 Kč)
Tohle tělové máslo je ve své cenové kategorii opravdu třída. Za necelých 80 Kč dostanete máslo, které má opravdu hutnou konzistenci, není to žádný převlečený glycerinový krém. Obsahuje 20% bambuckého másla. Kdyby mi bylo líto platit za TBS, koupím si toto máslo znovu. Vůně je celkem příjemná, žádný tabákový smrad jako v případě Palmers "másel".

2. The Body Shop tělové máslo jahodové (200 ml, 399 Kč)
Kdo mě zná, ví, že másla TBS jsou moje srdcovka. Některá méně, některá více. Tohle jahodové patří mezi moje nejoblíbenější, voní opravdu nádherně. Svou konzistencí je vhodné spíše pro normální pleť, nemastí tak jako třeba Chocomania. Je skvělé a až trochu pohnu se zásobami, tohle určitě koupím znovu.

3. Balea tělové mléko kokos a květy tiaré (200 ml, 39 Kč)
S tělovými mléky od Baley mám problém. Za prvé neobsahují bambucké máslo, za druhé nehydratují, za třetí lepí. A ještě jedna potíž, zpočátku mi vždy voní, ale postupem času mi začnou strašně smrdět. Už si asi žádné nekoupím, nebo rozhodně ne tohle kokosové.

4. Skinfood emulze avokádo (160 ml, ? Kč)
Pleťovou emulzi/krém od Skinfood jsem vyhrála v giveaway. Voněla pěkně po avokádu. Problém ale byl v balení. Emulze byla ukrytá ve skleněné lahvičce s úzkým hrdlem a nešla jednoduše ven. Musela jsem mít lahev obrácenou dnem vzhůru a mrskat s ní, aby vůbec něco vyteklo. Když už se zadařilo, produktu to vyprdlo plnou hrst. Na mojí problematickou pleť se krém moc nehodil. Kvůli vysokému obsahu oleje byl pro mě moc hutný. Nakonec jsem celý obsah vychrstala do kelímku od tělového másla a mazala jsem si s tím tělo. Produkt bych si nekoupila.

5. Balea krém na ruce mango (100 ml, 39 Kč)
Krém z mangové limitky mě hrozně lákal. Nakonec jsem ho našla ve slevovém stojanu a musel být můj. Vůni manga miluji, ale tohle byl děs. Smrdělo to jako bonbóny Lipo, pronikavě a štiplavě. Co se týká konzistence krému, mám radši máslovitější, tenhle byl klasický glyceriňák (ostatně jako všechny krémy Balea). Nekoupila bych znovu.



6. Ziaja sprchový gel pomeranč (500 ml, 99 Kč)
Moc příjemný sprcháč. Měl krémovou konzistenci a pronikavě, ale příjemně, voněl po pomerančích. Radši jsem měla sprcháč z kakaové řady, ale tento byl ideální přes léto, skvěle osvěžil. Produktu jsem spotřebovala na jedno umytí více než obvykle, méně pěnil. Celkově jsem byla spokojená, doporučuji.

7. Lilliputz sprchový gel jahoda (200 ml, 29 Kč)
Taková srandička z Rossmanna. Dětský sprchový gel pro princezny. :-) Voněl pěkně po jahodách a měl v sobě třpytky. Ty na těle naštěstí po vysprchování nezůstaly. Doporučuji všem pro zpříjemnění koupele. :-)

8. Balea sprchový gel kokos a květy tiaré (300 ml, 29 Kč)
Umyl. :-) Ale po čase mi začal smrdět, stejně jako jeho tělovomléková obdoba.

9. Balea tekuté mýdlo borůvka (500 ml, 39 Kč)
Borůvková řada mýdel mi voní nejméně, ale celkově jsem zvyklá mýdla od Baley kupovat a budu to dělat i nadále. V zásobě mám ještě své oblíbené jahodové a broskvové mýdlo.


10. Balea šampon kokos a květy tiaré (300 ml, 29 Kč)
Stejný případ jako tělové mléko a sprchový gel. Šampon byl navíc určený pro barvené vlasy. Ty já nemám a připadlo mi, že se mi po něm vlasy rychleji mastily. Nedoporučuji.

11. Balea šampon borůvka (300 ml, 29 Kč)
Mým vlasům vyhovoval lépe než kokosový kolega. Na zadek jsem si z něj ale nesedla a znovu si ho už nekoupím. Hledám něco, po čem se mi vlasy budou méně mastit. Tento šampon byl určen lidem s normálními vlasy.

12. i+m Berlin šampon (vzorek z Ladyboxu)
Velmi příjemný veganský šampon. Voněl nádherně, cítila jsem z něj citron, litseu cubebu a meduňku. Bohužel mi vydržel jen na jedno použití. Vlasy jsem po něm měla hebké a méně se mi mastily. Uvažuji o koupi plného balení.

13. Colgate Max White One pasta na zuby (z Ladyboxu)
Měla pronikavé mentolové aroma. Z mentolu se mi dělá zle, ale kupodivu z této pasty se mi žaludek nezvedal. Úžasně osvěžila dech, už jsem nemusela použít ústní vodu. A co je hlavní, strašně moc pěnila. Stačil hrášek a měla jsem pusu plnou pěny. Jo a nebělila. :-) Kupuji si jen pasty bez mentolu, ale tuhle můžu vřele doporučit.

14. Gillette Satin Care Sensitive gel na holení (200 ml, 129 Kč)
Tento gel na holení jsem pořídila ve slevě asi za 69 Kč a koupila jsem jich do zásoby 10. Tento měsíc vyhazuji osmý a pořád jsem spokojená. Až mi dojdou, budu používat Baleu.


15. Dermacol micelární voda (z Ladyboxu)
Micelárka od Dermacolu obsahuje extrakty z mořských řas a okurky, po těchto ingrediencích také jemně voní. Vhodná je na mladou pleť. Moje pleť sice není mladá, ale je problematická. Micelárka mi moc vyhovovala a nejspíš si ji koupím.

16. Tetesept Relaxation sůl do koupele levandule a citrónová tráva (80 g, 39 Kč)
Ó můj milovaný Tetesepte, opět jsi mě nezklamal. Tahle sůl je opravdu relaxační, po koupeli jsem se cítila jako znovuzrozená, zbavená všech starostí... Uvítala bych, aby se dělala i ve velkém balení. Je úžasná! Bohužel vydrží jen na jedno až dvě použití.

17. Himalaya Neem Mask pleťová maska (75 ml, 99 Kč)
Další moje láska. Tahle přírodní maska s výtažky z nimby, kurkumy a valchářské hlinky (co to kurnik je?) dokáže moji pleť nádherně vyčistit, uklidnit. Vytáhne na povrch obsah pupínků a dezinfikuje je. Dokonce i černé tečky trochu vynese na povrch. Mám je šíleně hluboké, takže na běžné černé tečky podle mě zabere 100%.
Masku je nutné na pleť nanést v určité vrstvě, nechat působit cca 15 minut (maska mezitím zaschne), a pak studenou vodou smýt. Má tmavozelenou barvu a manžel/přítel se vás zaručeně lekne, až ji budete mít na obličeji. Velice příjemně voní, ale nevím, k čemu bych tu vůni přirovnala. Na jiných blozích jsem četla, že páchne jako záchod, tak si vyberte. :-)
Už jsem koupila další a pak koupím zase znovu.

18. Lioele Waterdrop Sleeping Pack pleťová maska (120 ml, už nevím, ale stála hodně)
Tuhle masku jsem vyslídila v době boomu BB creamů. Má se používat na noc (bez smývání), má pleŤ hydratovat a nemá lepit. Co mě na ní ale zaujalo nejvíc, po namazání se z masky uvolňují kapičky vody a je to jako byste si mazaly na obličej vodový gel. Pocit, který musíte zažít. :-) Bohužel jak maska zaschla, vůbec se nevstřebala a zamechala lepkavý povlak. Ráno jsem měla sice pleť hydratovanou, ale takovou podivně šedivou, plnou černých teček a hlavně ulepenou. Používala jsem ji v létě, protože příjemně voněla (asi jako ta micelárka od Dermacolu) a byla chladivá a osvěžující.
Znovu ale určitě nekoupím.

9 komentářů:

  1. No vidíš to, já měla Balea mangový krém moc ráda a i ten kokosový šampon je můj oblíbenec :) Každému fakt sedne něco jiného. jinak másla od TBS jsou tako moje slabost, kdybych doma neměla hromadu jiných nespotřebovaných mazadel, tak si pro nějaké hned běžím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak zrovna před chvilkou jsem dělala spotřebováno taky :)) S tím Balea šamponem jsem já zas byla spokojená :)) kakaové máslo mám teprve chviličku a s tím krémem na ruce souhlasím. Mě sice voní ale jinak není zrovna dvakrát nejlepší. Mamce jsem dala s lesními plody a zrovna dneska mi říkala že jí přijde že má po něm ruce ještě sušší..mě to přijde taky tak, navíc není tak pěkně máslový a pomalu se vsakuje.

    OdpovědětVymazat
  3. Kokosový šampon Balea mě také nijak nenadchl a micelárka od Dermacolu je úžasná, jinou už nechci.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, měla bych na tebe dotaz :)
    Nechtěla by si přispět svou recenzí na FB?
    Z holkama jsme rozjeli stránku na FB, která je zaměřená na Ebay a Aliexpress
    Jsou tam recenze od ostatních (reálné fotky, hodnocení atd...)
    Pomohla bys tak vlastně i ostatním :)

    Pokud nechceš recenzi posílat na FB můžeš jí poslat sem
    (tvé jméno nemusí ale i může být zveřejněno,záleží jen na tobě)

    Pokud by si měla zájem a chtěla tomu věnovat nějaký ten čas, koukni SEM:

    https://www.facebook.com/pages/eBay-Aliexpress/633748503310074

    Budeme rády za odpověď i za příspěvek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mám hrozně ráda tento gel na holení. Dříve jsem používala pěnu a od té doby, co jsem si jednou omylem koupila právě gel, bych si pěnu už nikdy znova nekoupila. :)

    OdpovědětVymazat
  6. velmi pekna bilancia! musis byt spokojna :)

    Posledne dva dni Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  7. používám tu dermacol vodičku :)
    Jinak vidím, že u Tebe vede balea :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baleu právě zas tak nemusím, ale z tohoto článku to tak nevypadá. :-)

      Vymazat
  8. Dermacol micelarka je fakt super za pomerne nizku cenu kvalitna micelarka ktora naviac vonia. Kupila son si ju uz nespocetne velakrat po sebe. Co sa tyka telovych mliek Balea tak tie v tube som neskusala ale velmi ma nelakaju. Mala som ale Vital to v ruzovom ibale s bielym cajom a bolo super krasne vinalo nelepilo a hydratovalo.

    OdpovědětVymazat