čtvrtek 25. září 2014

RECENZE: Květová voda Ceano cosmetics

Po dlouhé době zpět na blogu. Měla jsem opravdu dlouhý výpadek, který byl způsoben vleklými zdravotními problémy. V první fázi jsem chodila do práce, bylo mi blbě, žádná nálada na kosmetiku. V druhé fázi už mi bylo blbě víc a s nechopenkou jsem ležela doma. Kromě spaní a spaní a spaní jsem nedělala nic jiného. Následně pobyt v nemocnici. No a teď už jsem z nemocnice doma. Nálada na blogování se úplně nevrací, takže tu asi nebudou články dvakrát do týdne, ale ráda bych se zase pomalu vrátila do starých kolejí.

No nebudu už okecávat svůj zdravotní stav a vrhnu se na recenzi.

Dnes pro vás mám recenzi květové vody od Ceano Cosmetics. Tato konkrétně je ze zeleného čaje.

Květové a květinové vody obecně na blozích moc neletí. Já se ale musím přiznat, že jsem jejich milovnicí. Za prvé jsou většinou bio, čisté a opravdu přírodní. Za druhé, na rozdíl od termálních a dermálních vod, podle mě i "něco dělají".

No a teď takové malé přiznání. Doma mám momentálně DEVĚT květ(in)ových vod (rozmarýna, meduňka, lemon tea tree, rosalina, santalové dřevo, 3x růže, zelený čaj). Většinu od Saloos, jednu od Ceano Cosmetics, jednu od Purity Vision a jednu noname z Bulharska.

Dnes recenzovanou květovou vodu zelený čaj od Ceano Cosmetics mi věnoval můj oblíbený e-shop biooo.cz (tímto mu děkuji), ostatní jsem si koupila sama.



Popis na obale, deklarované vlastnosti
Aromatická přírodní květová voda získaná destilací lístků zeleného čaje. Obsahuje éterický olej zeleného čaje, který je bohatý na aktivní přírodní ingredience, pleť tonizuje, osvěžuje a čistí. Pokožka vypadá po použití mladá a krásná. Zelený čaj je silným anitoxidantem, stimuluje mikrocirkulaci pokožky, zpomaluje proces předčasného stárnutí.

Použití (tady už si dovolím komentář):
  • čištění pleti - naneste na kosmetický tampon a pleť vyčistěte, čistí i od makeupu (u mě nefunguje, mám problematickou pleť a na pleti těžkotonážní makeup, potřebuji těžší kalibr)
  • pleťový tonik - nastříkejte na obličej nebo tělo a nechte zaschnout (zdravím překladatele, no nic, opět na mě slabota, na suchou pleť podle mě bude ideální)
  • jemný osvěžovač vzduchu - během horkých letních dní vytvořte v prostoru lehkou osvěžující mlhu, vhodné i do klimatizovaných místností (vůně nádherná, ale abych vyplnila prostor průměrně velké mistnosti, musela bych vystříkat půlku balení)
Balení
Průhledná plastová lahev s rozprašovačem. Takže praktická, ale nijak luxusní. Raději mám skleněné lahvičky, nejépe mléčné nebo fialové sklo. Oceňuji nerozbitnost a velikost balení (200 ml). Lahvička je plnitelná. 
Rozprašovač na jedno zmáčknutí pokryje vodou celý obličej, dokázala bych si ale představit jemnější rozstřik. Tohle zrovna není taková ta příjemná mlha.

Vůně
Zelený čaj, vůně je spíše trpká, vůbec ne nasládlá. Velmi příjemná. Intenzita slabá, po aplikaci ji cítím maximálně několik minut, pak se vytrácí. Na obalu je uvedeno několik doporučených použití. Jedním z nich je osvěžovač vzduchu, což si vzhledem k (ne)výraznosti vůně a slabé výdrži moc nedokážu představit.
Kdo hledá pronikavou a sladkou vůni, nebude to nic pro něj. Kdo hledá spíše účinek, jemnou a neprvoplánově zajímavou nahořklou vůni, tomu tuto vodu doporučuji.

Složení
Camelia Sinensis Leaf Water, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone

Účinky
Voda je podle mě vhodná na suchou nebo normální pleť, mně od ucpaných pórů a mastnoty příliš nepomáhá. Na pleti ale nesedí, nelepí, vůbec není nepříjemná.
Osvěží výborně, krásně přirozeně voní.
Osvědčilo se mi použití na nohy po holení. Nohy jsou krásně zklidněné, hydratované a nedělají se mi na nich tolik vyrážky.

Shrnutí plusů a mínusů:
+ vůně
+ hydratace
+ poměr cena/množství
+ nelepí
intenzita vůně
- nevhodná pro mastnou a problematickou pleť

Cena: 261 Kč (e-shop biooo.cz
Množství: 200 ml 
Hodnocení: 4/10
Komentář k hodnocení: Mám oblíbenější květ(in)ové vody, které mi pomáhají na problematickou pleť. Tato voda ale velmi pěkně voní a osvěží.
Koupím znovu: tuto variantu asi ne, ale brousím si zuby na chrpovou vodu

2 komentáře:

  1. Zajímavá věc, škoda, že mám taky mastnou pleť. Jinak přeji ať už zdraví slouží a jsi ok :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/09/rasenkova-giveaway-insta-post-3.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji, už se zdá, že je to na dobré cestě. Ta chrpová voda by měla být na mastnou pleť, až budu mít trochu spotřebováno, vyzkouším i tu. :-)

      Vymazat